Yumurtalı Ispanak

29 Ekim 2008 Çarşamba



Yumurtali_ispanak



Hani en pahalı ve değişik isimli yemekler karşısında tercih edeceğiniz, egzotik malzemeler içermese bile "harika olmuş!" yorumunu alabileceğiniz, size anne mutfağını, aile olmayı anımsatan yemekler vardır ya... İşte yumurtalı ıspanak yukarıdaki uzun cümlede geçen tüm tanımları taşıyor benim için. Doğrusu 850'nin üzerinde tarif içeren bir yemek sitesi yazarına yakışmaz belki yumurtalı ıspanak tarifi vermek. Yine de ben her defasında sanki onun yaptığının sırrını keşfedemeyecekmişim gibi annemi arayıp üzerinden geçiyorum. O da her seferinde sabırla aynı sırayı tekrarlıyor.
"Soğanla kıymayı kavur, pulbiber ekle. Kıyma pişince doğradığın ıspanakları ilave et. Ispanaklar sönünce tuzunu ilave et. Çukur açıp yumurtaları kır, altını kısıp kapağını kapat ve sarılarının tamamen pişmesini sağla. Bir de ekliyor, kendin yiyeceksen yumurtaları şimdiden kırma, sade ye. Akşam beraber yiyeceğiniz zaman kır, yumurtaları yemeden hemen önce pişirirsen daha lezzetli olur..."*

*ilk kez yapanlar için not, 1 soğan, 250 veya 300gr kıyma, 1 kg ıspanak, 3 yumurta, tuz, pulbiber


Aslında yumurtalı ıspanak tarifini yazmamın asıl sebebi sizden fikir almak. Böyle malzemeleri 20ytl'yi geçmeyen, çok basit hazırlanan ama portakallı ördek tarzı yemeklere tercih edeceğiniz ve tavsiye edeceğiniz yemekler var mı?

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011