Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

29 Ekim 2008 Çarşamba



Patlican



Bir önceki yazımdan sonra Ayşe İkbal ile bundan sonraki düzenimiz için önemli adımlar atıp her ikimizin de buna uyumu için çalışarak geçirdik. Allah'tan minikler yeniliklere bizden daha çabuk alışıyorlar. Son kalan gezme günlerimizi de çoğunlukla anneannenin mutfağında geçirdik. İşte o mutfaktan çıkanlardan biri de yukarıdaki patlıcan dolmasıydı.

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan

  • 5-6 adet sivribiber

  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış

  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış

  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış

  • kızartmak için sıvıyağ

  • ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için

  • yarım limon suyu

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı karabiber


Hazırlanması:

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.

  2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.

  3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)

  4. 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011