Kleiner Kirschenkuchen / Kirazlı Küçük Pasta

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Nefis küçük kirazlı pastamın tarifini ve dilimli fotoğrafını (lamiacucina) buradan aldım.Pastayı yapıp fotoğraflarını çektim ama dilimli halini unutmuşum çekmeye..Pastaları arkadaşlara ikram ettikten sonra aklıma gelince,dilimli fotoğrafını da tarifini aldığım siteden copy yapmak zorunda kaldım..Umarım bu hareketimi anlayışla karşılar..
3724476322_7e526c5eac
Malzemeler
1/2 esmer ekmek veya çavdar ekmeği (bayat olacak)
1/2 çay bardağı sıcak süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı ceviz kırığı
minicik tarçın
10 gr tereyağ
30 gr şeker
10-12 adet çekirdekleri çıkartılmış kiraz
5
Hazırlanışı
Ekmek minik minik doğranıp üzerlerine sıck süt dökülür.
Yağ,şeker,tarçın çırpılır.
Yumurta eklenip çırpılır.
Ardından ceviz eklenip çırpılır.
Son olarak ekmekler eklenip kaşıkla karıştırılır.
Tek kişilik kelepçeli kalıplar yağlanır.
Karışımdan 2 yemek kaşığı tepeleme koyulur.
Üzerine 9-10 adet kiraz konulur.
Kirazların üzerlerine karışımdan konulup kirazlar kapatılır.
Isınmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
4
Kremayla, kahve eşliğinde servis edilir.
1
Minik kelepçeli kalıplarımı, yıllar önce Amerika'dan almıştım..Tek kişilik pastalar için ideal oluyor..Geçenlerde kutuları karıştırırken tesadüfen bulmam çok hoş olmuştu..))Şimdi işime yaradı..Pastalarıda arkadaşımla yapmıştık hemencecik..Yapım süresi 10 dk arkadaşlar..))

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011