Chili Soslu Spaghetti Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Chili Soslu Spaghetti Tarifi


MALZEMELER
1 paket spaghetti
Yeşil biber 300 gr
Soğan 300 gr
Sarımsak dişi 3-4 adet
Kırmızı chili biber 1
Nebati yağ 2 çorba kaşığı
Konserve domates 1.5 kg
Konserve börülce 500 gr
Konserve pinto fasülye 500 gr
Konserve tatlı mısır 500 gr
Chili tozu 3-4 çorba kaşığı
Kimyon 1 çorba kaşığı
Tuz
Ekşi krema 300 gr

YAPILIŞI
Biberleri ve soğanları doğrayın, sarmısağı ve kırmızı chiliyi kıyın. Ancak yumuşak oluncaya kadar yağda pişirin. Suyuyla beraber domatesi, kurutulmuş bezelyeyi ve tatlı mısırı ilave edin.

Chili, kimyon ve tuz ilave edin ve kaynatın. Sos tavasını kapatın ve yumuşak olana kadar orta ısıda pişirin. Tuz ve chili tozu serpin.

Spaghettiyi yüksek ısıda az diri kalacak şekilde pişirin. Sıcak olarak servis tabaklarına paylaştırım Hazırladığınız sos ile servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011