Ciğerli Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Ciğerli Makarna Tarifi


MALZEMELER
500 gr. makarna istenilen çeşit
1/4 kuzu ciğeri,
2 kaşık yağ,
3 adet kırmızı domates
yarım kaşık un,
50 gr. kaşar peyniri,
tuz
karabiber.

YAPILIŞI
Makarnayı bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz, Süzülen makarnayı tekrar tenceresine koyup üzerine erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz. Tencereyi silkeleyerek makarnaları yağlayıp ısınmasını temin ediniz.


Diğer tarafta domatesi birkaç parçaya bölüp yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Domatesleri süzgeçten geçirin.

Ciğeri kibrit çöpünden biraz kalın şeritler halinde doğrayınız. Bir kaşık yağla sote yapınız. Süzdüğünüz domates suyunu ciğerlerin üzerine döküp kaynatın. Ciğerler pişince biraz suluca ateşten indirin.

Makarnaları servis tabaklarına pay edip üzerine kaşar peyniri serptikten sonra ciğerli sosu döküp servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011