Çin Usulü Spaghetti Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Çin Usulü Spaghetti Tarifi


MALZEMELER
20 gram susam
10-1 gram taze zencefil
1/2 demet maydanoz
1/2- tatlı kaşığı pulbiber
250 gram spagetti
6 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı soya sosu
50 gram maş fasulyesi filizi (veya soya filizi)
1 diş sarmısak
150 gram shiitake mantarı
150 gram kırmızı soğan
150 gram kırmızı dolmalık biber
150 gram pazı
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI
Mantarların saplarını çıkarın, (shitake mantarı yerine kestane mantarı da kullanabilirsiniz) kafalarını ince dilimleyin. Soğan soyun, yarıya bölün ve ince ince dilimleyin. Biberlerle pazıyı yıkayıp temizledikten sonra şerit şerit doğrayın. Susamı yağsız bir tavada esmerleşinceye kadar kavurun.

Sarmısağı ince kıyın. Zencefili soyun, ince rendeleyin. Maydonozu ince kıyıp hepsini pulbiber ve soya sosu ile karıştırın. Spagettiyi paket talimatlarına göre tuzlu kaynar suda haşlayın.

Yağı büyük bir yapışmayan tavada veya wok'ta kızdırın. Biberlerle soğanı 3 dakika kavurun. Mantarları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Pazıyı da katıp 2 dakika kavurun ve tuz-biber serpin.

Makarnayı süzün. Sıcakken sebzelere ilave edin. Baharatlı sosu ve maş fasulye filizini (veya soya filizini) de ilave edip hepsini 1-2 dakika kavurun. Gerekiyorsa tuzlayıp biberleyin. Üzerine susamları serpiştirip servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011