Çoban Makarnası Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Çoban Makarnası Tarifi


MALZEMELER
1 paket ince uzun tane makarna
½ kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir ve ılıması için bırakılır.

Makarna tuzlu suda harlı ateşte hafif diri olana kadar haşlanır. Süzülen makarna yağda çevirmeden servis tabaklarına pay edilir.

Ilımış durumdaki sos servis tabaklarına paylaştırılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011