deniz kızı makarnası Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

deniz kızı makarnası Tarifi


MALZEMELER
ı paket spagetti, yarım paket pınar midye içi, 3 çubuk yengeç eti,3 diş doğranmış sarmısak,1 çay bardağı zeytinyağ, 4-5 adet küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve bir miktar şeker, doğranmış maydonoz.

YAPILIŞI
makarnayı tuzlu suda aldante haşlayın. Tavada zeytinyağında sarmısakları kavurun ve hemen üstine midyeleri ilave edin , soteleyin. üstüne domates,tuz, k.biber ve şekeri ilave edein, tavanın üstünü kapatın ve kaynatın. Suyunu çekmeden içine 2 çorba kaşık şarap ilave edin. biraz sonra da maydanozlrı koyun. Nefis bir sos makarnaya karıştırılmaya hazır ! afiyet olsun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011