Doldurma Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Doldurma Makarna Tarifi


MALZEMELER
2 soğan
200 gr kıyma
250 gr makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
İki defa çekilmiş kıymaya rendeden geçirdiğiniz bir soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra iyice yoğurun. Bu karışımdan alacağınız nohut büyüklüğündeki parçalar ile makarnaları tek tek doldurun.

Diğer tarafta bir baş soğanı incecik kıyın ve tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra bir litre (beş su bardağı) su eklenip kaynatın. Tuzu ve karabiberi katın. Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ekledikten sonra iyice ezin.

Salçalı su kaynamaya başlayınca doldurmuş olduğunuz makarnaları içine atın ve 10 dakika, makarnalar yumuşayana kadar kaynatın. Kapağını kapatarak beş dakika dinlendirin. Çorba tabaklarında, makarna suyuyla beraber ve yanında sarmısaklı yoğurtla birlikte servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011