etli makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

etli makarna Tarifi


MALZEMELER
0,5 kilo et
100gr tereyağı
2 adet doğranmış domates
küçük boy soğan
3-4 adet mantar
5 baş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 kahve bardağı sıvı yağ
1 adet biber

YAPILIŞI
1 litre suya kaynamaya yakın makarnayı koyun makarna haşlanırken, yarım kilo eti tavada hafif yağ ile kavurunet pişmeye yakın doğranmış domatesi ve biberi ekleyip kısık ateşte bırakın.mantarlarıda ayrı bir tencerede haşlayın.et pişince bi kaba koyun ve bırakın.haşlanmış makarnayıda süzgeçten geçirin.haşlanan mantarı rendeleyin ve rendeden sonra salçaya bulayın.en sonunda bütün malzemeleri tencereye koyun ve 15 dk kısık ateşte bekletin.malzemeler ısınınca makarnayı boşaltın.2 dk karıştırın ve5 dk ateşte bekletin.afiyet olsun:) :)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011