Fasülyeli Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Fasülyeli Makarna Tarifi


MALZEMELER
3 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
2 kutu doğranmış domates konservesi
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
250 gram taze fasulye
750 gram bakla
1 baş sarmısak
250 gram şerit makarna
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber

YAPILIŞI
Soğanları soyun, kıyın. 3 yemek kaşığı kızgın yağda 5 dk kavurun. defne yaprağı, domates salçası ve kırmızı biberi katıp karıştırın. domatesleri soğanlara katın. Tuz, şeker ve acı biber ilave edip ağzı açık olarak 30 dk pişirin.

Tazu fasulyeleri ayıklayın, küçük parçalar halinde kesin. Baklaların kabuklarını ve iç zarlarını ayıklayın. Sarmısağı soyup kalan yağda pembeleştirin. Fasuşye ve baklaları katın, tuz koyup 1 çay bardağı su ilave edin. Ağzı kapalı olarak 20 dk pişirin.

Makarnaları haşlayın, süzün. Peynir ve domatesli sosla karıştırıp ısıtılmış tabağa alın, üzerlerine fasulye ve baklaları koyup servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011