Fırın Makarnası Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Fırın Makarnası Tarifi


MALZEMELER
1 PAKET FIRIN MAKARNASI
1 KG DANA KIYMA
KARABİBER
TUZ
3 YUMURTA
5 BARDAK SÜT
4 KAŞIK UN
1 PAKET HELLİM
1/2 DEMET MAYDONOZ
4 BAŞ SOĞAN


YAPILIŞI
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 TENCEREYE 4 BARDAK SOĞUK SÜT İLAVE EDİLİRSONRA 4 BÜYÜK KAŞIK UNLA KISIK ATEŞTE DEVAMLI KARIŞTIRILARAK PUDİNK KIVAMINA GELİR SONRA 3 ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI SOSUN İÇİNE YAVAŞÇA DÖKÜLÜR 10 DK SONRA İÇİNE 1/2 RENDELENMİŞ HELLİM RENDELENİP BİR MÜDDET DAHA PİŞİRİLİP OCAKTAN BEŞAMAEL SOS ALINIR.
MAKARNA İÇİN :
1 TENCEREYE DURU SUDA KALIN BORU MAKARNALAR KAYNATILIR 1 TUTAM TUZLA.
MAKARNA İÇİ İÇİN:
KIYMA SOĞAN LA KIZARTILDIKTAN SONRA BİRAZ KARABİBER TUZ KONULUP PİŞİRİLİR.KIZARAN KIYMA İÇİNE MAYDONOZ EKLENİP OCAKTAN ALINIR.

BİR TEPSİ İÇİNEYARIM MAKARNA KONULUR İÇİNE KIYMA SOSU DÖKÜLÜP GERİ KALAN MAKARNA DÖKÜLÜR EN ÜSTÜNE BEŞAMEL SOS DÖKÜLÜP HELLİM RENDESİ ÜSTÜNE SERPİŞTİRİLİR SONRA FIRINDA 45 DK PİŞİRİLİP.SERVİS EDİLİR

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011