Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi


MALZEMELER
• Yarım paket makarna.
• ½ kg ıspanak.
• 2 çorba kaşığı tereyağı.
• 2 su bardağı süt.
• 3 çorba kaşığı eski kaşar rendesi.
• 2 çorba kaşığı un.
• 1 fiske muskat rendesi.
• 250 gram kıyma.
• 1 adet soğan.
• ½ çay bardağı sıvıyağ.
• Karabiber

YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak makarnayı tuzlu suda haşlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve su ilave etmeden haşlayın. Haşlanmış ıspanağı ateşten alıp sularını iyice süzdükten sonra doğrayın.

Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe sarartın ve içine ekleyeceğiniz kıymayı da rengi değişene dek kavurun. Karışımın içine ıspanakları ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

Sos için tereyağını eritip un ekleyin ve kısık ateşte sarartın. İçine sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Koyulaşıncaya dek pişirip ateşten alın.

Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayıp un serpiştirin. Makarnanın yarısını tepsiye aktarın. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Tekrar kalan makarnayı tepsiye alıp üzerini düzeltin. Sosu makarnanın üzerine boşaltıp yayın.

Eski kaşar rendesi serpiştirip, 220 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirdikten sonra sıcak sıcak ikram edin.

Afiyet olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011