Fırında Pırasalı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Fırında Pırasalı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket fırın makarna
6-7 pırasa
7-8 mantar
2 yumurta
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr.beyaz peynir
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Pırasaları temizleyip fırın kalıbının uzunluğunda kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurta, sıvıyağ ve sütü çukur kaba alıp mikserle çırpın. Beyaz peyniri ufalayıp sütlü karışıma ekleyin. 1 kaşık kaşar peyniri, bir tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Mantarları temizleyip dilimleyin. Teflon tavada suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin.

Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Mantarları ilave edip harmanlayın. Dikdörtgen cam kalıbı yağlayıp makarnanın yarısını kalıba düzgünce yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Pırasaları uzunlamasına kalıba dizip tekrar sos gezdirin. Kalan makarna ile üzerini kaplayıp kalan sosu gezdirin ve 1 kaşık kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011