Hindi Fümeli Burgu Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Hindi Fümeli Burgu Makarna Tarifi


MALZEMELER
450 gr. burgu makarna
200 gr. domates püresi
100 gr. füme hindi göğüs
50 gr. light kaşar peynir
20 ml. zeytinyağı
3 adet taze sarımsak
1 adet soğan
20 ml. kırmızı şarap
taze kekik, tuz, karabiber

YAPILIŞI
Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün. Hindi göğüsleri küp kesin. Peyniri rendeleyin.

Soğanı soyup küp kesin. Sarmısağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarmısağı ekleyip orta ateşte renkleri dönene kadar çevirin.

Domates püresini tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp kekik, şarap, karabiber ve tuzu ekleyin. Kısık ateşete kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Makarnayı servis tabağına alın. Üstüne domatesli sos, peynir rende ve taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011