Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi


MALZEMELER
5 su bardağı un
1 demet ıspanak
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra rondan geçirip ezin.

5 bardak unu derin bir kaseye alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur yapın.

Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin.

Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011