istakozlu Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

istakozlu Kuşkonmazlı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kısa kesme makarna
8 adet sulu portakal
300 gram makarna
3 adet acı kırmızı biber
1 diş sarmısak
180 gram tereyağı
1 kilogram yeşil kuşkonmaz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet istakoz (haşlanmış ve ayıklanmış)
1 adet ufak fesleğen yaprağı
tuz

YAPILIŞI
Yarım portakalın kabuğunu ince rendeleyin. Bütün portakalları sıkıp 650 ml. portakal suyu elde edin. Portakal suyunu 250 ml. kalana kadar kaynatın. Biberleri uzunlamalarına ikiye kesip çekirdeklerini ayıklayın ve kıyın. Sarmısağı soyun, ezin, biberlerle birlikte portakal suyuna katın. Tereyağını küçük küblere kesip buzdolabına koyun.

Kuşkonmazların 1/3'lik dip kısımlarını soyun. Kart uçlarını kesip çıkartın. Ayıkladığınız kuşkonmazları 4'er cm. uzunluğunda doğrayın. İstakoz kuyruklarını uzunlamasına ikiye kesin, içlerini temizleyip etlerini 3'er parçaya kesin.

Makarnayı paketteki tarifine göre tuzlu suda haşlayın, pişme süresinin bitimine 3 dakika kala kuşkonmazları katın. Bir süzgece alıp süzün.

Diğer tarafta istakozları zeytinyağında hafifçe kızartın. Portakal suyunu kaynatın ve parça tereyağları peş peşe yumurta teli ile karıştırarak portakal suyuna katın. Sosu tuz ile tatlandırın. Makarna, kuşkonmaz ve istakozu bir kasede portakallı tereyağı ile karıştırın. Fesleğeni iri parçalar halinde üzerine serpin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011