Kavurmalı Arpa Şehriye Güveci Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Kavurmalı Arpa Şehriye Güveci Tarifi


MALZEMELER
1 kilo yağsız kuzu kuşbaşı
2 adet orta boy domates,
100 gram sadeyağ
1 paket arpa şehriyeye

YAPILIŞI
Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir. Yağsız koyun eti güveç tenceresine konarak fırına verilir. Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir.

Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür.

Bir yana ayrılan 1 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir.

Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir.

Afiyet Olsun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011