Körili, Elmalı, Karidesli Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Körili, Elmalı, Karidesli Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kısa uzun makarna
200 gr karides
2 yeşil elma
1 soğan
1 küçük salçalık kırmızıbiber
120 gr konserve mısır tanesi
2 çay bardağı su
2 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin.

Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Sosumuz soğurken 1,5 lt kaynar suda, istdiğiniz kadar tuz atarak makarnayı haşlayın.

Makarnayı süzdükten sonra sıcak haliyle yağda çevirmeden tabaklara pay edip hazırladığımız sosu üzerlerine dağıtın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011