Kuru Patlıcanlı Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Kuru Patlıcanlı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kelebek makarna
3 adet kuru patlıcan
2 adet kuru kırmızı biber
3 diş sarmısak
6 yemek kaşığı kaşar rendesi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Kuru patlıcanları ve kırmızı biberleri 2 saat boyunca ılık suda bekletin. Sonra patlıcanı da biberleri de ayırıp 10'ar dakika kaynatın. İnce şeritler şeklinde doğrayın.

Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Yağ ısınınca dövülmüş sarmısak, patlıcan ve biber atıp 3-4 dakika soteleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Sosu makarnaya ilave edin, makarnayla birlikte 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011