Makarna Bonasera Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Makarna Bonasera Tarifi


MALZEMELER
1 paket makarna
7-8 bardak su
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
100 gram krema
100 gram taze kaşar peyniri
biraz fesleğen

YAPILIŞI
Büyük boy bir tencereyi içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtun. Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atın.

Hemen ardından da makarnayı boşaltın. Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayın.

Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyin, çatalla iyice çırpın. En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştırın ve bu sosu bir tarafta bekletin.

Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosunu dökün ve iyice karıştırın.
Soğumadan sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011