El Emeğine Destek : Özel Günleriniz İçin Romantik Kurabiyeler, Cupcakeler

30 Ocak 2010 Cumartesi









Romantik tasarımları sevenler, evde kurabiye ve cupceke tasarımı yapan Didem Hanım'ın kurabiyelerine bayılacaklar. Bir kısmına burada yer verdiğimiz resimlerin daha fazlasını ve iletişim bilgilerini blogunda bulabilirsiniz. Her türlü özel günde hediye olara, bebek kurabiyeleri, düğün, sevgililer günü kurabiyeleri seçenekleri ile harika bir hediye alternatifi.

TARHANA ÇORBASI VE BİR AKŞAM YEMEĞİ

28 Ocak 2010 Perşembe

Bir akşam yemeği ve yeğenimiz yakışıklı doktorumuz Oğuzun evimizi ziyareti ile masa başı sohbetinden bir foto...Sağolsun Oğuz aile doktorumuz gibi kime ne olsa ararız ve oda hiç kırmadan ve sabırla halleder işlerimizi....Eşimin yeğeni ,çok saygılı ve samimi bir insan...Umarım kısa zamanda eşini bulur ve güzel bir düğün yaparız ona...Ogün akşam yemeğimizde bulunan çorbayı resimleyememiştim ama sonradan bir kere daha pişirince resimledim...
Bu soğuk havalarda sıcak sıcak çorba çok iyi olur değil mi?
O halde hemen tarif....
MALZEMELER:
-----------------
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 litre su -varsa yarısı et veya tavuk suyu
3 su bardağı yoğurt
karabiber,pulbiber,tuz,nane
YAPILIŞI:
-----------
Un tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur...Su ilave edilerek çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır.Salçalar ilave edilir ve karıştırılır....10 dakika böylece pişirilir...Kıvamı koyulaşmaya başlayınca 2 su bardağı su ile çırpılmış 3 su bardağı yoğurt ilave edilir ve sürekli karıştırılır....Tam kaynamadan ocağın altı kapatılır...Tuz,biber ve nane serpiştirilerek servis yapılır....Gerçekten nefis bir çorba ....Aynı usulde yapılan ve içine süt karıştırılan çorba domates çorbası, yoğurt karıştırılan çorba da tarhana çorbası oluyor....Bilmeyenler için yazıyorum hemen bozulmayın...Sevgiler....
Afiyet Olsun!!!

BÖĞÜRTLEN REÇELLİ MARGARİNSİZ LİMON AROMALI SİNANGİL UNUNDAN KURABİYE

26 Ocak 2010 Salı

Sinangil Unlarım geldi geleli neşeli bir telaş içinde mutfağım...
Hangisini denesem değişik şeyler yapsam çabasındayım...
Limon aromalı kekundan yaptığım kek süper oldu...Acaba aynı undan kurabiye yapabilirmiyim dedim ve denedim işte sonuç harika oldu...Hemde margarin kullanmadım,sıvı yağla yaptım...Sevgili Begonvilliev çok seviyor margarinsiz tarifleri...Doğrusuda bu aslında sağlık açısından...Sinangilden aldığım mailde kendi tariflerinizide sitemize almak isteriz diyordu umarım bu tarifim işe yarar....Nasılmı yaptım?
MALZEMELER:
----------------
2 yumurta (Birinin akını ayır)
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 Su bardağı pudra şekeri
Sinangil Limon aromalı Kekunu 6 su bardağı
Hindistan Cevizi
Böğürtlen reçeli
YAPILIŞI:
-----------
Yumurtanın birinin akını ayırdıktan sonra pudra şekeri,yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...Elinizle yuvarlak olarak açın ve bir tatlı kaşığı reçeli koyarak kapatın ve yine yuvarlak şekil verin...Önce ayırdığınız yumurta akına sonra da hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin...180 drc fırında pişirin ve iyice soğuduktan sonra afiyetle yiyin...
NOT:Unun içinde kabartma tozu olduğundan kabartma tozu veya karbonat eklenmeyecektir.

ELMALI RULO KURABIYE

23 Ocak 2010 Cumartesi


Harika ve cok kolay bir tarif
severek yaptigim ve cocuklarimin cok sevdigi bir kurabiye buyrun tarifini veriyorum.
MALZEMELER
yarim paket eritilmis margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
aldigi kadar un
2 kasik toz seker
uzerine pudra sekeri
IC MALZEMESI
2/3 elma rendesi ,1 cay kasigi tarcin,2/3 corba kasigi seker
HAZIRLANISI
margarin,siviyag,yogurt,seker ve karbonat koyup aldigi kadar unla birlikte karistirarak yumusak bir hamur elde edin,diger tarafta rendelenmis elmalari sekerle birlikte pisirin, tarcin ilave edin.Varsa dovulmus findikta koyabilirsiniz.Hamuru 2/3 parcaya bolerek yuvarlak cok ince olmayacak sekilde acin,sigara boregi gibi ucgenler elde edin.Ic malzemesi koyarak rulo gibi sarin.Hafif yaglanmis tepsiye dizip firinda acik pembe renkte pisirin. Ilininca uzerine pudra sekeri serpin Bu kurabiyeyi istediginiz sekli vererek yapabilirsiniz.....AFIYET OLSUN

silikon kalıplarla pastahane kurabiyesi


bir kaç günlük ayrılıktan sonra tüm ziyaretçilerime merhabalar.umarım herkes çok iyidir... yokluğumda mesaj bırakan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...
silikon kalıplar içinde pişirdiğim tadı tıpkı pastahane kurabiyelerine benzeyen sıkça yaptığım bir tarifle yine birlikteyiz.
silikon kalıpları genelde kek,muffin pişirme veya soğuk tatlıları dondurmada veya salata şekillendirmede kullanıyoruz.
eğer kurabiye pişirmeyi denemedizse denemenizi tavsiye ediyorum.görsel olarak çok şık duruyor.sanki hepsi tornadan çıkmış gibi ....
ben aşağıda verdiğim tarifi uyguladım sizler sürekli yapıp sevdiğiniz kurabiye tariflerinizi silikon kalıplarda pişirebilirsiniz.
yalnız dikkat etmeniz gereken nokta hamurunuz çok sert olmasın oldukça yumuşak kıvamlı olsun ama elede yapışmasın...

ve tarifimiz...

1 paket oda ısısında yumuşak tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 yemek kaşığı koyu renkli kakao
un (çok dikkatli konrtollü bir şekilde ağır ağır ilave edilecek yaklaşık 3-3,5 bardak)

hamur malzemelerini un hariç güzelce elimizde çırparak kıvam almasını sağlıyoruz.
unu ağır ağır ilave ediyoruz.hamurun kıvamı yumuşal olucak.köpük gibi...
sonra silikon kalıplara hamuru yerleştirip elimizle düzeltiyoruz. ve fırında pişiriyoruz...



ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarıyoruz...



kakaolu yapmak isterseniz hamura kakao ilave edin ve yoğurup silikon kalıba yerleştirip pişirin.(ben farklı bir kalıp kullandım )bu kurabiyenin lezzeti kakaolu negrolara benziyor.



kurabiyelerin uç kısımlarını reçele banıp hindistan cevizi veya fıstığa bulayabilirsiniz.değişik lezzet ve görsellikte kurabiyeleriniz olur...



yada ortası çukur olan silikon kalıpla hamuru pişirin. çanak kurabiyeleriniz olsun.ortalarına reçel,marmelat veya çikolata vb....doldurun...



tam kıvamında pişiyor ve görüntü gayet şık oluyor.



bir kurabiye hamuru ile çok değişik şekillerde farklı lezzetlerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz silikon kalıplarla....
kurabiye hamuruna ceviz,antep fıstığı,hindistancevizi,kuru meyvalar ilave edebilirsiniz...yada içine dolgu harcı koyup kapatıp kalıp içinde pişirebilirsiniz...
kurabiyelerimiz hem çok şık hem çok lezzetli oldu ...sizlerde silikon kalıp içinde pişirin tavsiye ediyorum...
tekrar görüşünceye dek herkese sağlıklı huzurlu güzel günler diliyorum.
sevgiler....

silikon kalıpta peynirli kurabiye



tüm ziyaretçilerime iyi akşamlar....silikon kalıplarda tatlı kurabiye haricinde tuzlu kurabiyelerinizide pişirebilirsiniz.
daha önce peynirli burgular tarifimi silikon kalıpta pişirdim.çanak şeklinde oldu.içine krem peynir veya sarımsaklı mayonez doldurarak zeytin ile süsledim.nefis oldu...denemenizi tavsiye ediyorum...



tekrar görüşünceye dek gönlünüzce geçireceğiniz güzel bir hafta sonu diliyorum...
sevgiler....

silikon kalıplarla pastahane kurabiyesi


bir kaç günlük ayrılıktan sonra tüm ziyaretçilerime merhabalar.umarım herkes çok iyidir... yokluğumda mesaj bırakan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...
silikon kalıplar içinde pişirdiğim tadı tıpkı pastahane kurabiyelerine benzeyen sıkça yaptığım bir tarifle yine birlikteyiz.
silikon kalıpları genelde kek,muffin pişirme veya soğuk tatlıları dondurmada veya salata şekillendirmede kullanıyoruz.
eğer kurabiye pişirmeyi denemedizse denemenizi tavsiye ediyorum.görsel olarak çok şık duruyor.sanki hepsi tornadan çıkmış gibi ....
ben aşağıda verdiğim tarifi uyguladım sizler sürekli yapıp sevdiğiniz kurabiye tariflerinizi silikon kalıplarda pişirebilirsiniz.
yalnız dikkat etmeniz gereken nokta hamurunuz çok sert olmasın oldukça yumuşak kıvamlı olsun ama elede yapışmasın...

ve tarifimiz...

1 paket oda ısısında yumuşak tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 yemek kaşığı koyu renkli kakao
un (çok dikkatli konrtollü bir şekilde ağır ağır ilave edilecek yaklaşık 3-3,5 bardak)

hamur malzemelerini un hariç güzelce elimizde çırparak kıvam almasını sağlıyoruz.
unu ağır ağır ilave ediyoruz.hamurun kıvamı yumuşal olucak.köpük gibi...
sonra silikon kalıplara hamuru yerleştirip elimizle düzeltiyoruz. ve fırında pişiriyoruz...



ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarıyoruz...



kakaolu yapmak isterseniz hamura kakao ilave edin ve yoğurup silikon kalıba yerleştirip pişirin.(ben farklı bir kalıp kullandım )bu kurabiyenin lezzeti kakaolu negrolara benziyor.



kurabiyelerin uç kısımlarını reçele banıp hindistan cevizi veya fıstığa bulayabilirsiniz.değişik lezzet ve görsellikte kurabiyeleriniz olur...



yada ortası çukur olan silikon kalıpla hamuru pişirin. çanak kurabiyeleriniz olsun.ortalarına reçel,marmelat veya çikolata vb....doldurun...



tam kıvamında pişiyor ve görüntü gayet şık oluyor.



bir kurabiye hamuru ile çok değişik şekillerde farklı lezzetlerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz silikon kalıplarla....
kurabiye hamuruna ceviz,antep fıstığı,hindistancevizi,kuru meyvalar ilave edebilirsiniz...yada içine dolgu harcı koyup kapatıp kalıp içinde pişirebilirsiniz...
kurabiyelerimiz hem çok şık hem çok lezzetli oldu ...sizlerde silikon kalıp içinde pişirin tavsiye ediyorum...
tekrar görüşünceye dek herkese sağlıklı huzurlu güzel günler diliyorum.
sevgiler....

Aş Çorbası Tarifi,Malzemeleri ve Yapılışı

17 Ocak 2010 Pazar


MALZEMELER

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte
Tuz, Kırmızıbiber, Nane

HAZIRLANIŞI

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip aş çorbasını servis yapın.

Balkabağı Çorbası Tarifi - Yapılışı


Malzemeler

1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)



Hazırlanışı


Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın.

Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Benim Sekilsiz Korova Kurabiyelerim

Korova Kurabiyesi1

Aslinda kararliydim muhakkak fleur de sel edinip pisirecektim bu kurabiyeyi ama sonunda dayanamadim iste. Hamuru kesip duzgun sekiller almayi beceremedim, ama olsun, lezzet, kivam o kadar yerindeydi ki Mete 5 tane kurabiyeyi arka arkaya tum parmaklari cikolataya bulasarak zevkle yiyiverdi. Ben de oyle:) Bitter cikolata tadini sevmedigim halde bu kurabiyeye oyle yakismis ki. Tesekkurler Cafe Fernando !

TERBİYELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR!!!
Yoğun bir haftadan sonra nihayet Cumaya eriştik...Hafta sonu da muhtemelen yoğun geçecektir....Bu yoğunluk ve yorgunluk arasında kaybolmadan önce güzel ve sıcacık bir çorba tarifi vereceğim sizlere...Terbiyeli Şehriye Çorbası....
YAPILIŞI: 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur ve soğuk su ilave edilerek çırpma teli ile açılana kadar karıştırılır...1 yemek kaşığı salça ve 1 domates rendesi yedirilir ...Biraz daha su ilave edilerek kaynamaya bırakılır ...Kaynadığında 2 avuç tel şehriye dökülür...Tuz ,karabiber,pul biber ilavesiyle pişirilir...Daha sonra yarım çay bardağı süt konur...1 yumurta yani tamamı iyice çırpılır ve çorbaya eklenir...Karıştırışır...Kuru nane serpiştirilir ve servis yapılır...Afiyet Olsun!!!

Bu mu?
Bu bildiğiniz kelebek makarna....
Yanında kasap köfteyle servis yapmak için yapıldı....
İsteyen kaşar rendesi,istemeyen ketçap-mayonez döksün...
Ama benim tercihim sadece karabiber....

Fındıklı çikolatalı kurabiye tarifi

Özel gün davetleriniz, kahvaltılarınız için kolayca hazırlayabileceğiniz hem hafif hem de çok lezzetli fındıklı çikolatalı kurabiye tarifi…

Malzemeler: 1,5 su bardağı pudra şekeri- 1 paket margarin- 1 paket hazır süt kreması- 1 su bardağı çekilmiş toz fındık içi- 3 adet yumurta- 2 yemek kaşığı kakao- 1 adet yumurta akı- Yeteri kadar un.

Hazırlanışı: Margarini eritip ılınması için bekletin.Yoğurma kabına pudra şekeri, krema, margarin, fındık, yumurtayı alıp karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Hamurun bir parçasına kakao ekleyip yoğurun.Her iki hamuru 2 cm kalınlığında açın.Kakaolu hamurun üzerine yumurta akını sürün.Sade hamuru üzerine koyup hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.Rulo biçiminde sarın.
Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamuru streç filmden çıkarıp orta kalınlıkta dilimleyin.Fırın tepsisini yağlayıp kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Ünlü Gelinlerin Düğün Pastaları ve Gelinlikleri..

Michelle Obama





Princess Diana




Jacqueline Kennedy


Grace Kelly




Fergie




Salma Hayek



Tom Cruise ve Katie Holmes



Avril Lavigne ve Deryck Whibley'in düğün pastası



Eva Longoria ve Tony Parker




Marcia Cross



Gwen Stefani




Christina Aguilera



Jessica Simpson ve Nick Lachey



Carmen Electra



Victoria - David Beckham




fotoğraflar:celebswedding

Yemek Tarifleri Copyright © 2011