tahin soslu tahinli kurabiye

28 Şubat 2010 Pazar



tüm ziyaretçilerime güzel bir hafta diliyorum.dilerim herkes afiyettedir...haftaya benim çok sevdiğim bir kurabiye tarifi ile başlıyorum.hemen herkesin tariflerinin bulunduğu ajandasında mutlaka bu kurabiyenin değişik versiyonları not tutulmuştur.bu da benim tarifim.kurabiyenin özelliği fırından alınca ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üzerine tahin gezdirilip biraz şeker ekilmesi...ve kiraz şekeri ile süslenmesi....dilerseniz toz yeşil fıstıkta serpebilirsiniz...
cevizli ağızda dağılan nefis bir kurabiye oluyor.hafta içinde kurabiye yapmak isteyenlere mutlaka öneriyorum...
hazır Adana'dan gelen taze tahinim varken kurabiyelerimizi pişirip sizler için tarifimizi ekledim...

ve tarifimiz....

1 paket oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı dolusu tahin (fazla koymuyoruz bu ölçü hem lezzet veriyor hemde kıyır kıyır olması için yeterli)
1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

hamurumuzu yoğuruyoruz.
bezelere ayırıp yuvarlıyoruz.
kağıt kaplı tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180' fırında çatlayıp kızarıncaya dek pişiriyoruz.
ılınınca üzerine tahin gezdirip toz şeker serpiyoruz ve kiraz şekeri ile süslüyoruz.



denemek isteyen arkadaşlarıma şimdiden kolay gelsin afiyetler olsun...
gönlünüzce geçecek bir hafta diliyorum.sevgiler....

PELİNCİĞİMİN KURABİYESİ

27 Şubat 2010 Cumartesi

Komşum,arkadaşım,dünyalar tatlısı (maaşaallahhh:)Yağızımızın güzel annesi Pelinciğimin harika tarifi..
İlk olarak Pelin'in Bodrumluların geleneksel lezzeti olan üzerine çam fıstığı konulmuş lohusa şerbetinin (onu da çok sevmiştim )yanında ikram etmişti bu güzel kurabiyeyi ve hazır zannetmiştim ve hazır olmadığını duyunca da inanamamıştım..Senelerdir merak ederdim şu pastahanelerdeki un kurabiyelerini nasıl bu kadar güzel yapıyorlar diye ve sonunda aradığımı Pelin'in kurabiyesinde buldum..OH BE!!:))

Pelincim bize hem kurabiye tadında TOSUN PAŞA YAĞIZ'ı hem de bu güzel tarifi kazandırmış oldu:)

Un kurabiyesi sevenlerin favorisi olabilecek BİR LEZZET..

Pelinciğimin güzel tariflerini ve yakışıklı küçük adamımız:)Yağızla maceralarını paylaştığı çokta güzel bir blogu var.. http://ugurlugelecek.blogspot.com/

MALZEMELER:

1 Paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri(İÇİNE)

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1 yumurta (sarısı içine akı üzerine )

Aldığı kadar un

Üzeri için:
Tarçın-tozşeker karışımı veya pudra şekeri

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler karıştırılıp istenildiği gibi şekil verilip (üzerine bastırıp şekil vermeyin ne kadar toplu olursa:) o kadar güzel oluyor), önce yumurta akına sonra tozşeker ve tarçın karışımına batırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.. Ben yumurta akı,tarçın ve şeker karışımına bulamadan daha çok sevdim..Fırından çıkardıktan sonra pudra şekerine buluyorum..Harika bir un kurabiyesi oluyor:)

AFİYET OLSU
N:)


limonlu tel şehriye çorbası

26 Şubat 2010 Cuma



güzel bir cumartesi günü diliyorum tüm ziyaretçilerime...
bir kaç gün havalar güzel gidince rehavete kapılarak üzerinize afiyet midemi üşütmüşüm.limonlu naneli içecekler biliyorsunuz mide dostu bende bu çorbayı pişirip 2 tabak sıcak sıcak içince çok iyi geldi.içindeki nane ve kekik özellikle mide bulantımı hemen geçirdi.bahara geçiş yaptığımız şu günlerde midede oluşabilecek hafif rahatsızlıklar için çorbamızı tavsiye ediyorum.

malzemeler....
2 bardak tavuk suyu
3 bardak normal su
1 küçük kuru soğan çok ince rendelenmiş
1 tatlı kaşığı silme un
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
4 yemek kaşığı tel şehriye (arpa şehriye vb....)
1 limon suyu
tuz

tenceremize yağımızı koyup soğanı hafifçe şeffaflaşana dek soteliyoruz.üzerine baharatları ekleyip soğanla çeviriyoruz.unu ilave edip kokusu çıkana dek kavuruyoruz.üzerine tavuk suyu ve normal suyu ekleyip kaynatıyoruz.kaynayınca şehriyeleri ekleyip :PÜF NOKTASI---2-3 dk şehriyeleri kaynatıp ateşten alıyoruz.çorba kendi sıcağı ile şehriyeleri demlendiriyor böylece sonrasında şehriyelerde lapalaşma olmuyor...
limon suyunu ilave edip 10 dk. çorbayı demlendiriyoruz....sonrasında servis yapıyoruz.



afiyet şifa olsun....

KANDİL KURABİYESİ(COCOSTAR KURABİYE)

25 Şubat 2010 Perşembe


Kandillerde hep kandil simidi yapacak değiliz ya bu sefer de kandil kurabiyesi yapalım dedik miniğimle.Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti bu.Çok şükür güzel ve lezzetli oldu.İç harcını biraz az koydum hamur çatlayabilir diye.Ben kurabiyeleri yaparken ecrinin elinede bir parça hamur verdim o da onunla oyalandı.Diğer türlü hamur işleri yaparken canı sıkılıyor en azından oyalanması için iyi bir fikir.Tarifi bu blogdan aldım.Hemen malzemeleri vereyim.

Malzemeler
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
İçine:
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (İç malzeme için ayrılan konacak)

Yulafli, Damla Cikolatali, Bademli Kurabiye

23 Şubat 2010 Salı

yulafli bademli kurabiye 024


Blogdaki 43.kurabiyemmis bu :) Acaba bana da kurabiye canavari denilebilir mi? Bir ara dusunuyordum en cok hangisini yapmaktan hoslaniyorum diye, tatlilar mi, kekler mi, kurabiyeler mi? Yaniti blog verdi: Kurabiyeler. Hem de acik ara farkla. Bu, yulafli denedigim ikinci kurabiye. Anladim ki ben kurabiyede yulaf tadini seviyorum. Yasasin yulaf ! Yasasin kurabiye! Bir daha blog acsam adini yulafli blog koyarim:)

Tarifi, myrecipes sitesinde gordum. Onlar da Cooking Light Dergisinin 2007 Aralik sayisindan almislar. Bu dergiyi ben de her ay ediniyorum. Turkiye'ye donunce ozlediklerimden biri de bu dergi olacak sanirim. Denemeye nedense bir turlu cesaret edemedigim harika yemek tarifleri var. Bir gun denemek uzere biriktiriyorum, sakliyorum. Yulafli tarif aranirken buldugum bir tarifti. Orjinalinde pekan cevizi var. Ceviz kalmamis evde, kismet bademe imis :) Bir kurabiye icin laf daha ne kadar uzatilabilir onu merak ettim:)) Yine mustesna ve cok nadir bir oglen saati bu. Cocuklarin ikisi de uyumus. Bilgisayar, sessizlik ve ben basbasayiz. Gevezelik etmeyeyim de ne yapayim di mi ama!

A unutuyordum tarifi cevireyim degil mi? Hemen..

Yulafli, Cikolata Parcacikli, Bademli Kurabiye
Kaynak: Cooking Light, 2007 Aralik

Adet: 3 duzine (diyor ama ben 20 tane kurabiye elde ettim, tatli kasigi ile (ki tarif yemek kasigi dolusu diyor) tepsiye konulursa 3 duzine cikabilir sanirim ?!)

1 1/4 cup un
(1 cup = 250 ml'lik su bardagi)
1 cup yulaf
3/4 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
3/4 cup toz seker
1/2 cup esmer seker
1/3 cup tereyagi (5,5 yemek kasigi) oda sicakliginda
1 1/2 tatli kasigi vanilya ozutu (1 paket vanilin de olur)
1 buyuk yumurta
1/4 cup pekan cevizi,tavada kavrulmus (ben badem kullandim)
1/4 cup damla cikolata

1. Firini 175 C/ 350 F derecede isitin
2. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, yulaf ezmesini bir kapta karistirin, bir kenarda bekletin.
3. Baska bir kapta tereyagini ve sekerleri cirpin. Sonra vanilyayi ve yumurtayi ekleyin. Yine karistirin. Mikserin en alt kademesinde calistirarak unlu karisimi da ekleyin. Son olarak cevizleri ve damla cikolatalari ekleyip kasikla karistirin.
4. Yemek kasigi dolusu parcalar alip tepsiye aralikli olarak dizin.
5. 175 C /350 F derecede 12 dakika pisirin. Kurabiyelerin kenarlari cok acik kahverengini aldiginda firindan cikarin. Izgara uzerinde sogutun.
(Pismemis gibi gozukse de aldanmayin, soguyunca sertlesiyorlar. Ben biraz kitir olmalari icin 3 dakika fazla pisirdim)


Nasil mi oldu? Ennnnn-fesssss !

Yaban Mersinli 4 Temmuz Kurabiyesi

21 Şubat 2010 Pazar

Fourth of July Blueberry Softbakes

Bu ecis bucus kurabiyelerin kitaptaki goruntusu bu degildi. Yabanmersinleri tamamen nufuz olmustu hamurun icine. Hata bende tabii. Harfi harfine tariflere uymayi tercih eden ben bu kez kafamin dikine gittim. Once yaban mersinlerini sonra unu eklemek bana mantikli gelmedi o an. Olur mu oyle sey, meyveler ezilir, dedim. Unu katinca bu sefer oyle bildigin bir hamur ortaya cikmasin mi, gel de bunun icine yaban mersinlerini kat bakalim. Katistirmak ne kelime, ben yama yapar gibi ekleyiverdim. Amaaaaaa... ilk kez kullandigim sour cream in kurabiyeye nasil bir lezzet katacagindan kuskulu bir sekilde, goruntusunden de hoslanmamis bir ruh haliyle kurabiyeden bir isirik aldigimda mmmmmmmmm dedim. Goruntuyu bir dahaki sefere duzeltirsin, o dert degil, tat muthis, deyiverdim. Aslinda demedim de icimden gecirip , ikinci kurabiyeye uzandim. Bu sour cream dedikleri eksi krema imis, keklerde, kurabiyelerde, amerikan tarzi biskuvilerde, scone'larda, donut'larda, cips soslarinda kullanilirmis. ve ozellikle Beef Stroganoff'un bas malzemelerinden biri imis. Bu Beef Stronanoff ile bir gun ayrica ilgilenmeyi dusunuyorum.. Bu memlekette 5.yilimi dolduracagim halde hic sour cream almamis , kullanmamis oldugumu farkettim. Hazir bu kurabiye de karsima cikmisken aldim ve denedim. Kurabiyenin duzgun goruntusunu, ya da olmasi gereken goruntusunu yapmak uzere bir kez daha almak ve uygulamak niyetindeyim. Marketteki buyukce bir raf sadece yaban mersinlerine ayrilmisken ve her hafta yeni bir indirim eklenirken denememek buyuk yanlis olur.

Fourth of July Blueberry Softbakes4

tarif daha sonra... Cocuklar uyanmadan yapmam gereken bir iki isim daha var.

yaban mersini
a. bit. b. Fundagillerden, çiçekleri beyaz veya pembe, yaprakları taneli bir bitki, keçi yemişi, çobanüzümü (Vaccinium myrtillus).

Fistik Ezmeli ve Cikolatali Yulafli Kurabiye

yulafli, cikolatali, fistik ezmeli kurabiye
Tarifin sahibi Cafe Fernando'nun kurabiyesine goruntu olarak benzemediler.Ayrica findik ezmesi bulma imkanim olmadigindan fistik ezmesi kullandim, ustelik icinde koca koca fistik taneleri olanindan. Ancak sonuc muazzam hatta otesi oldu. Markette yulaflarin satildigi raflardaki cesitlilik ( old fashioned oat/ cook in-a-minute/ instant oat) aklimi bulandirmasaydi da, yulafli kurabiye denemekte bu kadar gecikmeseydim. Yarisini buzluga kaldirdim ama beynimi mesgul ediyor, arada buzluktan cikarip 10 dakika zor bekleyip afiyetle yiyorum. Genelde unuturum buzluga kaldirdigim kurabiyeleri. Ama bu kurabiye kendini unutturmuyor ! Tesekkurler Cafe Fernando ! Tarif icin tiklayiniz.


yulafli, cikolatali, fistik ezmeli kurabiye2


yulaf Rum.
a. bit. b. 1. Buğdaygillerden, en çok hayvan yemi olarak yetiştirilen otsu bitki (Avena sativa). 2. Bu bitkinin tanesi.

Güncel Türkçe Sözlük (http://www.tdk.gov.tr/)

Yalancı Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

19 Şubat 2010 Cuma

Kelle çorbasını bilmeyen yoktur.Çocukluğumda kelle paça çorbasını içmek için kurban bayramlarını iple çekerdim,bayramlar dışında kelle alıp temizlemek çok zor bir işti.Hani doğruyu söylemek gerekirse herkeste kurban kellesini temizleyemez,günümüz bayanlarının kolay yapabileceği bir yemek değil.Kellenin Tüyleri,temizlenecek,kelle sertçe bir mermere vurularak genzi temizlecek falan zahmetli ve hijyen gerektiren bir iş.Temizlik sonrası kelle düdüklüde bir güzel haşlandıktan sonra etleri dilimlenecek...

Kelle çorbasını çok seviyorum,dışarıda hijyenik yapılmadığını düşünerek restorant,lokanta vb. yerlerden de hiç yemek istemedim.Bu yüzden canım ne zaman kelle çorbası istese,annemden öğrendiğim güzel bir yöntemi uyguluyorum.Kelle yerine et kullanarak kelle çorbası yapıyorum.Tadı aynı oluyor.Hatta geçenlerde yemeğe çağırdığım arkadaşlarıma da et ile kelle çorbası yapmıştım,ben söylemeyene kadar kimse etten yapıldığını anlayamadı.Tembel ve çalışan bayanlar için güzel bir yöntem :)Yapılışına gelince;

MALZEMELER


Yarım kilo kemikli Kuzu Eti
1 çorba kaşığı tereyağı (Ben sıvıyağ tercih ediyorum)
1 çorba kaşığı pul biber (isteğe göre baharat ilave edilebilir)
3 litre su
4 diş sarımsak
3 adet limon suyu

Kuzu eti düdüklü tencerede güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır.Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Yeni bir tencerede tereyağı(sıvıyağ) eritilir. Üzerine önceden dövülmüş sarımsaklar konulur. Bir süre karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Üstüne kemiklerden ayıklanmış etler eklenerek  kaynatılır. Üzerine pul biber eklenerek servise alınır. Limon suyuda kullanılabilir.Afiyet olsun :)

Et kontrollü tüketildiği zaman faydalı bir besindir.Kelle çorbasında kullanılan sarımsak Tansiyonu dengeler.Kelle ile uğraşmak istemezseniz veya o kadar zamana sahip değilseniz siz de bu tarifi uygulayabilirsiniz.En azından dışarıdan bilmediğiniz yerlerden yemekten daha iyi ve sağlıklıdır,Değil mi?




soya soslu mercimek çorba

15 Şubat 2010 Pazartesi



çorbamızın tarifi sevgili DERYA' ya ait...tarifimiz burada

arkadaşıma paylaşımı için teşekkür ediyorum.eline yüreğine sağlık deryacım.denemek isteyen herkese tavsiye ediyorum.

1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet Konorr tavuk bulyon
2 yemek kaşığı soyasosu
7 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Derin tenceremize soğanlarımızı ufak doğrayıp sıvıyağımızla pembeleştiriyoruz. Salçamızı ekleyip kavuruyoruz,rendelediğimiz havuç, tavuk bulyon ve soyasosun ekliyoruz.Üstüne 7 bardak su ekleyip kaynamaya bırakıyo ruz.Kaynayıncayıkadığı mız mercimekleri ekleyip mercimekler açılana kadar pişiriyo ruz.Blendırdan geçi rip 1 tatlı kaşığı terayağ ile kuru naneyi yakıp üzerine gezdirip sıcak servis yapıyo ruz.Soya sosu çok yakıştı mercimek çorbasına:))



afiyet şifa olsun...

tam portakallı kurabiye



tüm ziyaretçilerime günaydın.herkese güzel bir hafta diliyorum.
haftaya kurabiye tarifi ile başlıyoruz.klasik lezzette kurabiye sevenler için tarifimiz.kurabiyenin adındanda anlaşılacağı üzere kurabiye hamuruna 1 tane tam portakalı olduğu gibi kullanıyoruz.yani kurabiyemiz renk koku ve tad olarak portakala doyuyor.denemek isterseniz....bu arada portakalı tam olarak kullandığımız için sakın zannetmeyin tadı acı olur kesinlikle olmuyor bilginize....

1 tane büyük kalın kabuklu çekirdeksiz portakal
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
2 tane yumurta
1/2 paket yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kuş üzümü
yumuşak kıvamda kalacak şekilde un
üzerine :pudra şekeri

mutfak robotuna 1 portakalı iyice yıkayıp kabukları ile birlikte iri parçalara keserek koyuyoruz.
üzerine un ve kuş üzümü hariç tüm malzemeleri ilave edip hepsi homojen bir kıvam alana dek robotu çalıştırıyoruz.
portakal suyu ve kabukları ile birlikte iyice çekilmiş oluyor.
malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp üzerine kuş üzümü ve yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuruyoruz.
elimizle şekillendirip tepsiye diziyoruz.
180'de üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.



afiyet olsun.sevgiler.

Kar yağdı kurabiyem,tarifi de yengemden:)

Size yepisyeni bir kurabiye tarifiyle döndüm...  Tarifinini gittiğimde yengemden almıştım.. :)  görüntüsü çok şeker ve de masumdu:P  Beyazlar içinde:)))

 Kurabiyenin tadında ve görüntüsünde un kurabiyesinden pek farkı yok.. Ama hamuru yoğururken şekerin içine katılmaması ilginç geldi...  Şeker içine konmadığı içinde yerken çiğnemenize bile gerek kalmıyor:)  O  kadar da yumuşak başlı yanii:)

Sevgililer Günü’ne özel kalp kurabiye tarifi

Hem sunumu hem de lezzetiyle sevginizi ifade etmenin yolu kremalı kalp kurabiyeden geçiyor… Sevgililer Günü’ne özel kalp kurabiye tarifi.
Malzemeler: 1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)- 1 Paket pudra şekeri- 1 Paket kabartma tozu- 1 Adet yumurta- Yeterince un.

Kreması için: Bir paket hazır pasta kreması- Süt.

Hazırlanışı: Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.Düz bir zeminin üstünde merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açın.Kurabiye kalıbıyla kalp şekiller çıkarın.Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Hamur tamamen bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin.180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Kremayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğuyan kurabiyelerin aralarına sürüp kapatın.
Dilerseniz üzerlerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Âşıklara özel kurabiye tarifi

Sevgililer günü yaklaşıyor. Aşkınıza kendi ellerinizle hazırladığınız özel ve tatlı bir hediye vermek ister misiniz? Âşıklara özel kurabiye tarifi..
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta- 1 su bardağı pudra şekeri- Yarım paket margarin- 1 yemek kaşığı nişasta- Yarım çay bardağı süt- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu- Yeteri kadar un.

Üzeri için: 1 paket beyaz çikolata- 1 paket kakaolu çikolata- Çilek marmelatı.

Hazırlanışı: Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.Hamuru 2-3 cm kalınlığında açın.Kalp şeklinde kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın.Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için kenarda bekletin.Beyaz ve kakaolu çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin.Her bir kurabiyeyi eritilmiş çikolatalara batırın.Düz bir servis tabağına dizip donması için bekletin.Üzerlerine çilek marmelatı damlatın.
Aşkınızla birlikte damağınızı tatlandırın.

BAHARATLI DİSK KURABİYE

14 Şubat 2010 Pazar

 
Posted by Picasa

istediğiniz kurabiye hamurundan yapabilirsiniz. sadece bol baharat acı biber ekleyin ve hamuru acıp bardakla kesin üzerinede yumurta sürmeyin.
benim hamurumda
1 paket margarin
1 yumurta
1 kaşık sirke
1 1 kabartma tozu
1 yemek kaşıgı tuz
kimyon kekik karabiber kırmızı biber
alabildiği kadar un var

CAN CAN Kurabiyeler Ege'm İçin :)

11 Şubat 2010 Perşembe


Bu aralar yine yokum dimi:(
Kızıyorsunuz bana ama bu sefer de geçerli bir sebebim var. Ege'm geldi Antalya'dan. Hani benim canavar yeğenim var ya o işte. Annemin evinin içinden hortum geçmiş gibi 1 haftadır. Bir çocuk hem bu kadar akıllı hem bu kadar yaramaz olamaz.Ama o sevgisi herşeyi görmezden gelmemizi sağlıyor. Şükrediyorum sürekli varlığına...Yukarıda gördüğünüz resimde de kendisi kaş ile göz arasında banyodan annemin kremini yürütmüş ve jöle olarak kullanmayı tercih etmiştir. Velettir ne yapsa yeridir:) Damacana nedense oturma odasında yaşıyor 1haftadır,içine sürekli birşeyler atıp sonra başaşağı çıkarmaya çalışıyor en son annesinin cep telefonunu içine sığdırmaya çalışırken yakaladık:)
Gelecekleri günün gecesinde çocuğum abur cubur yemesin diye ona Can Can Kurabiyeler pişirdim.Bu sebeple 1 senedir çekmecede bekleyen Kuki Rool'umu da kullanmış oldum. Çok şeker oldular. Bol tarçınlı,az şekerli ve tam Ege'nin ilgi alanına girecek görüntüdeler... Paylaşmak istedim. Tarifini isteyen olursa onu da yazarım zaman bulunca. İşte Kukiler.... (Pişmiş hallerini çekmeyi unutmuşum:)
Sevgiler


Pembe Merdane'den Sevgililer Günü Kurabiyeleri








Pembe Merdane'nin tüm kurabiye ve paketleme çeşitlerine sitelerinden bakabilir ve irtibata geçebilirsiniz.

Kendin Yap: Yenilebilir Kutuda Kurabiyeler



Kaynak

Yemek Tarifleri Copyright © 2011