irmikli kurabiye tatlısı

26 Mayıs 2010 Çarşamba



tüm ziyaretçilerime güzel hayırlı bir gün diliyorum.
irmikli lezzetleri sevenler için bir tatlı tarifimiz var bu gün sayfamızda...



malzemeler:

100 gr oda ısısnda yumuşamış tereyağı veya margarin
2 tane büyük yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
ve orta sertlikte olucak kadar un ilavesi

şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu

hamurumuzu yoğurup 5 dk. dinlendiriyoruz.
bu arada şerbeti 5-6 dk. kaynatıp soğutuyoruz.
hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
şekillendirmede özel kurabiye kalıbı kullandım.



hafif yağlı tepsiye diziyoruz.
önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz.
fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti döküp üzerini kapatıyoruz.
soğuyuca üzerine hindistancevizi rendesi serpip servis yapıyoruz.



afiyet olsun...

not:
irmikli olduğu için tatlıyı 1 gece dinlendirirsek daha lezzetli oluyor...

KESME ÇORBA

1 Mayıs 2010 Cumartesi

GÜNAYDIN!!!
HAYIRLI CUMALAR!!!
Mis gibi sarmısaklı kesme çorbanın tarifini vereceğim sizlere...Eeee yemek bloguyum değil mi?Hep elişi olmaz ki...Yöresel Köfteli Erzincan Un çorbasının köftesiz hali diyebiliriz bu çorbaya...Bir baş soğanı minik minik doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağında veya sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyorsunuz...Üzerine 1,5 litre kadar su koyuyorsunuz...Kaynamaya başlayınca 1 kase kesme çorbayı (hamurdan kesilmiş çorbalık) içine atıp pişiriyorsunuz...Tuz ve karabiber ekliyorsunuz...Diğer tarafta 2 kase yoğurdu tel çırpıcı ile iyice özdeşleştirip çorbaya ilave ediyorsunuz...Bir taraftan da karıştırmaya devam...Çorba kıvamını bulunca doğranmış maydanoz ve dövülmüş sarmısağıda ekleyip afiyetle yiyorsunuz...Tam bir şifa çorbası....

Kızınızın yaptığı kuzukulaklı-havuçlu salatayı da ihmal etmiyorsunuz tabiii...

meyva sosu ile hazırlanmış şeker kurabiye



sayfamı ziyaret eden tüm izleyicilerime güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.
sizlere daha önce tarifi bana ait olan yeşil şeker kurabiyesi tarifini vermiştim...
çok hafif ve lezzetli bir kurabiye oluyor.kıtır kıtır ...sıvıyağ ile hazırlandığı için hafif ve çok uzun sürede dayanabiliyor...
bu kez aynı tarifi hazırlarken yoğun meyva tadı ve kokusu olsun istedim kurabiyelerde....ve hamuruna hazır meyva sosunu toz halde ilave ettim...
kurabiyeler çilek ve frambuaz kokulu ve tadında çok lezzetli oldu...
kurabiyelere şekil verirkende daha önce ki şeker kurabiyelerini şekillendirmede kullandığım patates dilimleme aparatını kullandım.görsel olarakta bence şık oldu...



malzemeler....

1 su bardağı ayçiçek yağı
-8 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket dr oetker hazır meyva sosu (toz halde kullanılacak)
-1 fiske kırmızı gıda boyası ( ilave etmeyebilirsiniz)
- un....(kabartma tozu kullanmıyoruz...)

tüm malzemeleri yoğuruyoruz.
kulak memesi kıvamına gelince cevizden büyük bezeler koparıp elimizde yuvarlıyoruz....



hafif yağlı ve unlu tepsimize dizip üzerine patates dilimleme aparatınin bıçağı ile hafifçe bastırıp resimdeki gibi şekillendiriyoruz.....
hafif ısıda 150'pişiriyoruz...
iyice soğuyunca tepsiden alıyoruz....
üzerine hafif pudra şekeri serpiyoruz.



afiyet olsun....

Badem Kurabiye Tarifi

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle fark yaratan, beş çayınızı tatlandıracak badem kurabiye tarifi.
Malzemeler: 1 Su bardağı süt- 1 Paket margarin- 1 Su bardağı toz şeker- 1 Su bardağı badem (dövülmüş)- 2 Adet yumurta- 1 Paket kabartma tozu- 1 Paket vanilya- Yeterince un.

Hazırlanışı: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın. Yeterince un ekleyerek orta sertlikte hamur elde edin. Hamuru yarım saat kadar dinlendirip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle badem şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında 25-30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Papatya Kurabiye Tarifi

Baharın müjdecisi papatyalar sofranızda olsun istiyorsanız, yumuşacık papatya kurabiye tarifini denemelisiniz!

Malzemeler: 1 Su bardağı yoğurt- 1 Paket yumuşak margarin- 1 Su bardağı pudra şekeri- 1 Adet yumurta- 1 Paket kabartma tozu- 1 Paket vanilya- Yeterince un.

Hazırlanışı: Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru serin bir ortamda yarım saat dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru yeniden yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle toplar yapın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine çiçek şekli vererek dizin.
175 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri Copyright © 2011