‘Bisküviler – Kurabiyeler’ kategorisi için arşiv Ev Bisküvisi Tarifi Resimli

14 Kasım 2011 Pazartesi

‘Bisküviler – Kurabiyeler’ kategorisi için arşiv

Ev Bisküvisi Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

resimli ev bisküvisi tarifi
ev bisküvisi malzemeleri
ev bisküvisi nasıl yapılır

Malzemeler :
* 2 su bardağı un,
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 su bardağı şeker,
*2 çorba kaşığı margarin,
*1 paket kabartma tozu,
*1 adet yumurta,
*1 adet limon kabuğu rendesi,
*3 çorba kaşığı dövülmüş fındık

devamını oku…

Ebruli Kurabiye Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Ebruli Kurabiye,
Ebruli Kurabiye nasıl yapılır,
Ebruli Kurabiye Tarif
Resimli Ebruli Kurabiye Tarifi yapılışı

Ebruli Kurabiye Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Ebruli Kurabiye Tarifi Resimli video biskuviler kurabiyeler

OKTAY USTA EBRULİ UN KURABİYESİ

devamını oku…

Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Hurmalı Seyyah Kurabiyesi
Resimli Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Seyyah Kurabiyesi nası yapılır,
Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi Resimli video biskuviler kurabiyeler
Hurmalı Seyyah Kurabiyesinin yapımı

Malzemeler
1 çay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 mL)
1 çay tabağı kadar süt
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu: ¾ bardak hurma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1.5 çay kaşığı su
1 yumurta
Yarım paket margarin
1.5 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı Geniş bir kapta mayayı suda çözün.
Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın.
Ardından önce irmiği karıştırın, sonra şekeri.
Unu da ekleyip kolayca parçalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin.
Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın.
1.5 çay kaşığı kadar içi açtığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin. Hamuru tekrar yuvarlayın. Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin.
Kurabiyeler üzerinde çatal ile ufak delikler açın ve üstlerine fırça ile sütü sürün.
Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
Soğumaları için hemen ızgara üzerine alın.

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Elmalı Bonbon Kurabiye
Resimli Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi,
Elmalı Bonbon Kurabiye nasıl yapılır,

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi Resimli video biskuviler kurabiyeler
Elmalı Bonbon Kurabiyenin Tarifi resimli Elmalı Bonbon Kurabiye yapılışı

Malzemeler:

devamını oku…

Fındıklı Beze Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

resimli Fındıklı Beze Tarifi
Fındıklı Beze nasıl yapılır
Fındıklı Beze malzemeleri

MALZEMELER

(15 adet beze için)
1 yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
300 gr. kavrulmuş fındık

devamını oku…

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

resimli Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
Hindistancevizli kurabiye nasıl yapılır
Hindistancevizli kurabiye malzemeleri

Malzemeler
1 Paket margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
Aldığı kadar un,
1 su bardağı hindistan cevizi,
2 Adet yumurta
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Hindistancevizli Kurabiye Tarifi Resimli video biskuviler kurabiyeler
Hazırlanışı
Margarin, vanilya, pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011