‘Bisküviler – Kurabiyeler’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
Goruntusuyle ve tadiyla gercekten mukemmel bir tarif. Ben kalpli kalipla yaptim ama siz dilediginizi kullanabilirsiniz. Hatta kaliba bile gerek yok, cay bardagiyla kesip ortasini da yuvarlak bir kapakla cikarabilirsiniz. Ayrica orjinal tarifinde oldugu gibi ortasina cikolata yerine dilediginiz receli de surebilirsiniz. Tamamen size kalmis. Asagidaki olculerle 40 adet kalpli kurabiyem oldu…
.
.
Malzemeler
.
200 gr margarin (oda sicakliginda yumusamis)
1 su bardagi pudra sekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 ya da 3,5 su bardagi un
.
Ici icin
3-4 yemek kasigi nutella veya dilediginiz recel
.
Uzeri icin
1-2 yemek kasigi pudra sekeri
.
Yapilisi: Hamur malzemeleriyle yumusak ele yapismayan bir hamur yogurun. 5 dakika kadar dinlendirin. Tezgahin uzerine alip 3-5 mm kalinliginda acin. Dilediginiz kalipla kesin. Kestiklerinizin yarisinin ortasini bir kapak ya da daha kucuk bir kalipla cikarin. Yaglanmis tepsiye ya da yagli kagida dizin. 175 derecede (350 F) 15-20 dk kadar pisirin. Elinizle kontrol edin kurabiyeler sertlesmisse pembelesmesini beklemeden firindan cikarin. Soguduktan sonra ortasi delik olanlari ayri bir yere dizin ve uzerlerine kucuk bir elekle pudra sekeri eleyin. Diger kalan kurabiyelerin uzerine dilediginiz malzemeyi surun. Delik olanlari uzerine duzgunce yerlestirin.
.
Not: Eger nutella disinda cokokrem gibi diger cikolatalardan kullanacaksaniz, surmeden once cikolatayi su koydugunuz bir tavayi atese koyarak ya da varsa mikrodalgada 10-15 sn tutarak yumusatip oyle surun.
malzemeler: 1 pakaet margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
yarım çay bardağı şeker
bikaç tutam tuz(arzuya göre)
bi pakaet kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için: bir yumurta
susam
istenirse çörek otu
yapılışı:
margarini oda sıcaklığında yumuşatın margarin, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu ilave edip iyice birbirine karışmasını sağlayın. kabartma tozunu ilave edip elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un kadıp hamuru yoğurun. hamurdan küçük parçalar alarak elinizde silindir şeklinde yuvarlayıp simit haline getirin önce yumurtaya sonra susama bandırıp tepsiye dizin ve fırına verin.. afiyet olsun
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder