‘Börekler’ kategorisi için arşiv Bohça Böreği

15 Kasım 2011 Salı


‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Bohça Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Bohça Böreği

MALZEMELER
3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Su Bardagi Sivi Yag
1/2 Kg Ispanak Yapraklari
100 gr Beyaz Peynir
Yeteri kadar tuz
2 Yemek Kasigi Susam
1 Çay Kasigi Kirmizi Pul Biber

YAPILIŞ TARİFİ
lspanak yapraklarini yikayip ince kiyin.Üzerine çok az tuz serperek ovun.
Peyniri ezip ispanaklara ilave ederek harç yapin. Yumurta ve sivi yagi boza kivamina gelinceye kadar çirpin.
Yufkanin birini tezgaha yayin.Üzerine yumurtali karisimdan sürün. Üç kati üst üste harçla sivayin. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin.
Ortalarina ispanakli harçtan koyup bohça seklinde kapatin.
Yaglanmis firin tepsiye dizin.Üzerine biraz yumurtali karisimdan sürerek susam serpin. 180 derecedeki isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirin. Servis tabagina alarak servise sunun.

Categories:BöreklerTags:

Balkabaklı Sigara Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Balkabaklı Sigara Böreği

Malzemeler:

3 adet hazır yufka
2 dilim balkabağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Bulgurlu Börek (Hazır Yufkadan)

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Bulgurlu Börek (Hazır Yufkadan)

4 kişilik Gerekli malzeme:
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı galeta unu
İç malzeme için:
200 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz,
pulbiber,
kimyon

İç malzemeyi hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp kıyma ve soğanı kavurun. Bulgur, tuz, pulbiber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Daha sonra suyu ekleyip pişirin ve pilav gibi demlendirin.
İki yufkayı üst üste yerleştirip üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Yoğurt, sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırpın, yufkaların üzerine sürün. Her parçanın içine hazırladığınız bulgurlu ve kıymalı içten yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan bir yumurtanın sarısını sürün ve galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.

Categories:BöreklerTags:

Bezelyeli Tavuklu Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Bezelyeli Tavuklu Börek

MALZEMELER
Hamur Için:
750 gr Tavuk Gögsü
250 gr Haslanmis Bezelye
2 Su Bardagi Un
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi Için:
2 Adet Patates
1.5 Çorba Kasigi Margarin
1/2 Çay Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Içi Için:
1 Adet Yumurtanin Sarisi

YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin.
Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamuru 20 dakika
dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliginde parçalar koparin. Unlu bir
zeminde küçük bir tabak büyüklügünde açin. Eritilmis margarini bir firça
yardimiyle her hamur parçasinin üzerine sürün.
Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin. Diger hamurlari da
aralarina margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin.
Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar açin. Aralarina eritilmis
margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan
çikardiktan sonra 3 mm kalinliginda açin.
Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine
margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen seklinde
kestiginiz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar seklinde kesilmis
tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanin dört bir yanini üst üste koyarak
kapatin. Ters çevirerek, çok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin.
Üzerine 4 cm araliklarla bir biçak yardimiyle çizik atin. Yumurta sarisi
sürün. Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin. Dilimlediginiz böregin
üzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin.

Categories:BöreklerTags:

Buzluk Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Buzluk Böreği

3 adet yumurta,
4 çorba kaşığı tereyağ,
1 adet orta boy soğan,
2 adet haşlanmış patates,
100 gram salam,
1 adet yumurtanın sarısı,
maydonoz,
haşhaş,
tuz,
karabiber.

Patatesleri rendeleyin. Salamı küçük küçük doğrayın. Soğanı ise küçük doğrayıp çok az sıvı yağda pembeleştirin. Patatesleri, salamı, soğanı, kıyılmış maydonozu, tuz ve karabiberi de karıştırın. İlk yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını sürün. Diğer yufkalara da tereyağ sürerek üst üste dizin. 8 eşit üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin geniş kenarına içten bir miktar koyun. Yanlarını içe doğru döndürüp rulo halinde sarın. Börekleri bir kevgire dizin. Üzerine birkaç kez su dökün. Suyu süzüldükten sonra hafif yağlanmış melamin tepsiye dizin Buzluğa yerleştirin. Donana dek bekletin. Börekleri eritmeden üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pişirin.

Categories:BöreklerTags:

Pirzola Börek (4 Kişilik)

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Pirzola Börek (4 Kişilik)

Malzemeler:
8 Kuzu Pirzola
2 Yufka
3 Domates
2 Sivribiber
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
Tuz, Karabiber, Kekik

HAZIRLANIŞI :
Tavada bir yemek kaşığı margarini eritip pirzolaları kızartın. Domateslerin kabuklarını temizleyip, küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın.
Pirzolaları kızarttığınız tavada bir kaşık margarini eriterek biber ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ilave edin.
Yufkaları dörde böün. Her parçanın geniş ucuna önce domatesli sos yerleştirin, kaşar rendesi serpin ve pirzolaları yerleştirin. Yufkayı pirzolanın üzerine üçgen şeklinde sarın. Ucunu ıslatıp yapıştırın.
Tüm pirzolalara aynı işlemi uygulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011