‘Börekler’ kategorisi için arşiv Çiğ Börek

15 Kasım 2011 Salı


‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Çiğ Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Çiğ Börek anlatımlı resimli tarifi Çiğ Börek video borekler

ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
Hamuru için
1 kğ un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Patates Dilimli Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Patates Dilimli Börek anlatımlı resimli tarifi Patates Dilimli Börek video borekler
PATATESLİ DİLİM BÖREK
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet iri patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir
Yapılışı:
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

Categories:BöreklerTags:

Talaş Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Talaş Böreği anlatımlı resimli tarifi Talaş Böreği video borekler
TALAŞ BÖREĞİ
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,
½ kg hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç.

Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını
ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

sahur için börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Patlıcanlı Börek

Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Karabiber
Yarım Demet Maydanoz
3-4 Adet Yufka
Yarım Su Bardagı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemeğin Tarifi
Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Son olarak 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tavayı ateşten alın. Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük kesin. Kıymalı harcın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütü, suyu ve sıvıyağı karıştırın.
Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Bir firça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yuvarlak kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayın. Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesin.
Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun.
Kenarlarını içe doğru kapatın.
Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli firında pişirin.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Zeytinli Poğaça

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı daha yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
+ Tuz

Yapılışı:Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra bekletin. (Hamur “kulak memesi” kıvamında olmalı).
İçine zeytin ezmesini koyun. Üstüne yumurta sarısını sürün.
180 derece’de pişirin.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Lahana Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011