‘Börekler’ kategorisi için arşiv Çin Böreği

15 Kasım 2011 Salı

‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Çin Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:

1 paket mısır cipsi
4 adet taze soğan
1 Adet kabak
1 adet Havuç
100 gr taze fasulye
200 gr kırmızı lahana
2 Yufka
3 yemek kaş. soya sosu
2 yemek kaş. soya yağı
1 adet yumurta

Yapılışı:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Kıymalı Çiğ Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:

4 su bardağı un
su
1 yumurta
tuz
bir kaç damla sirke
Kızartmak için sıvıyağ

iç malzeme:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Mantarlı Tepsi Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler:

5 adet yufka,
750 gr mantar,
4 adet kuru soğan,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı çörek otu.

Yapılışı:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Tavuklu Zarf Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:

3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar. tavuk suyu.

İç Malzemeleri:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Oktay Ustanın Paçanga Böreği Tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Oktay Ustanın Paçanga Böreği Tarifi
Oktay Ustanın Paçanga Böreği Tarifi anlatımlı resimli tarifi Oktay Ustanın Paçanga Böreği Tarifi video borekler

Malzemeler :

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Nohut Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler
6 adet yufka
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
Yapılışı
derin bir kapta nohutu iyice ezin..(kaşıkla ezebilirsiniz).üzerine doğranmış maydanoz ve dereotu,kuru nane,tuz,kırmızıtozbiber ilave edip karıştırın.
bu arada tepsiyi yağlayın veya yağlanmış kağıt koyun.ayrıca derin bir kapta yağ ile suyuda iyice karıştırın. geniş bir tezgaha veya masaya yufkayı açın içe doğru 1 karış kıvırın.kıvırdığınız yerin üzerine nohutlu içden serpiştirin.
(küçük küçük parçalar şeklinde boş yer kalmamasına dikkat edin).yağlı suyu karıştın.kaşıkla yukanın iç dökülen kısmına serpiştirin.2 kaşıkda boş kısmına gezdirin. içli kısımdan başlayarak rulo yapın. ikiye katlayın tepsiye koyun.diğer yufkalarıda hazırladıktan sonra kalan yağı iyice karıştırın. fırça ile böreğin üzerine sürün.
orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011