‘Börekler’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
BEYAZ PEYNİRLİ BURMA BÖREK
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 yufka,
1.5 kahve fincanı erimiş tereyağı veya margarin yağı,
3 kahve fincanı ezilmiş sert beyaz peynir,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
1 yumurta,
1/2 bardak zeytinyağı.
Yapımı: Her bir yaprak yufkayı karşılıklı ortadan bölerek dörder parçaya kesmeli. Yufkaların birer yüzünü erimiş tereyağıyla yağlamalı.
Bu işi yaparken bir başka kapta yıkanmış ve kıyılmış dereotuyla maydanozu, ezilmiş beyaz peyniri ve yumurtayı iyice karıştırarak birbirine yedirmeli. Sonra bu harcı eşit bir şekilde yüzleri yağlanmış yufka parçalarının geniş kenarlarına yaymalı. Harçların yerleştirilmesi tamamlanınca sigara sarar gibi fakat fazla sıkmadan yufkaları sarmalı. Her yufka parçası sarılınca uç kısmını suyla hafifçe ıslatmalı sonra burarak birer rulo yapmalı ve on dakika kadar bu şekilde tutmalı. Bu süre sonunda tavayı ateşe oturtmalı ve zeytinyağını yakmadan kızdırmalı. Yağ kızınca börekleri, biçimlerini bozmadan tavaya oturtmalı ve her iki yanlarını da nar gibi pembeleşinceye kadar kızartmalı. Yağlarını iyice süzdükten sonra servis tabağına almalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.
Pazılı Gözleme (3 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
200 gram yağsız kıyma
Maydanoz, tuz, karabiber
3 adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ
Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde açarak üzerine sıvı yağ sürün ve üzerine bir kat daha yufka sererek aynı işlemi onun için de yapın. Ispanakları yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Üzerine diğer yufkayı sererek bir önceki yufkada yaptığınız gibi yağlayın ve pastırmaları eşit miktarda serpin. Yine bir kat daha yufka sererek yağlayın ve son malzememiz olan rendelenmiş havuçları yufkanın üzerine serpin. Böreği rulo şeklinde sararak rulonun tepsiye sığması için ortadan ikiye bölün ve her iki parçanında üzerine yumurta sarısı sürerek. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder