‘Börekler’ kategorisi için arşiv Yaz Böreği

15 Kasım 2011 Salı

‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Yaz Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Arkadaşlar ilk sahur böreğiniz benden .
Afiyet olsun…

Yaz Böreği anlatımlı resimli tarifi Yaz Böreği video borekler
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
tuz

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Beyaz peynirli burma börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

BEYAZ PEYNİRLİ BURMA BÖREK

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 yufka,
1.5 kahve fincanı erimiş tereyağı veya margarin yağı,
3 kahve fincanı ezilmiş sert beyaz peynir,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
1 yumurta,
1/2 bardak zeytinyağı.

Yapımı: Her bir yaprak yufkayı karşılıklı ortadan bölerek dörder parçaya kesmeli. Yufkaların birer yüzünü erimiş tereyağıyla yağlamalı.
Bu işi yaparken bir başka kapta yıkanmış ve kıyılmış dereotuyla maydanozu, ezilmiş beyaz peyniri ve yumurtayı iyice karıştırarak birbirine yedirmeli. Sonra bu harcı eşit bir şekilde yüzleri yağlanmış yufka parçalarının geniş kenarlarına yaymalı. Harçların yerleştirilmesi tamamlanınca sigara sarar gibi fakat fazla sıkmadan yufkaları sarmalı. Her yufka parçası sarılınca uç kısmını suyla hafifçe ıslatmalı sonra burarak birer rulo yapmalı ve on dakika kadar bu şekilde tutmalı. Bu süre sonunda tavayı ateşe oturtmalı ve zeytinyağını yakmadan kızdırmalı. Yağ kızınca börekleri, biçimlerini bozmadan tavaya oturtmalı ve her iki yanlarını da nar gibi pembeleşinceye kadar kızartmalı. Yağlarını iyice süzdükten sonra servis tabağına almalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.

Categories:BöreklerTags:

Pazılı Gözleme (3 Kişilik)

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Pazılı Gözleme (3 Kişilik)

Malzemeler:
Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
200 gram yağsız kıyma
Maydanoz, tuz, karabiber
3 adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Oktay Usta’nın Sahur Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Oktay Ustanın Sahur Böreği anlatımlı resimli tarifi Oktay Ustanın Sahur Böreği video borekler

Sahur Böreği


Malzemeler :

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Tavuklu Gül Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Tavuklu Gül Börek

Tavuklu Gül Börek anlatımlı resimli tarifi Tavuklu Gül Börek video borekler

Malzemeler:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Üç Renkli Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Üç Renkli Börek anlatımlı resimli tarifi Üç Renkli Börek video borekler
Üç Renkli Börek Tarifi

Malzemeler

1 kg ıspanak
250gr pastırma
4 orta boy havuç
4 adet yufka
1 adet yumurta
karabiber, pulbiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
İlk olarak ıspanakları temizleyip, haşlayın ve haşlanan ıspanakların suyunu süzerek kırmızı biber ile karabiber ekleyip iyice harmanlayın.

Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde açarak üzerine sıvı yağ sürün ve üzerine bir kat daha yufka sererek aynı işlemi onun için de yapın. Ispanakları yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Üzerine diğer yufkayı sererek bir önceki yufkada yaptığınız gibi yağlayın ve pastırmaları eşit miktarda serpin. Yine bir kat daha yufka sererek yağlayın ve son malzememiz olan rendelenmiş havuçları yufkanın üzerine serpin. Böreği rulo şeklinde sararak rulonun tepsiye sığması için ortadan ikiye bölün ve her iki parçanında üzerine yumurta sarısı sürerek. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011