‘Börekler’ kategorisi için arşiv Bezelyeli Etli Börek

15 Kasım 2011 Salı


‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Bezelyeli Etli Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Bezelyeli Etli Börek

MALZEMELER
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Sogan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
1 Yumurtanin Sarisi
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kasigi Margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye margarini ve sivi yagi alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
kavuralim.
Soganlari ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
süsler yapalim. Hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.

Categories:BöreklerTags:

Beşamelli Ispanak Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Beşamelli Ispanak Böreği

MALZEMELER
2 tane yufka
1/2 kilo ispanak
1 büyük sogan
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 su bardagi süt
1 su bardagi kasar peyniri
1 tane yumurta
Sosunun malzemesi
2 su bardagi süt
2 yemek kasigi un
1 su bardagi peynir
1 yumurta

YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari ayiklayip yikayin ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlik olarak dogradiginiz soganla karistirarak içine karabiber koyun.
Daha sonra yufkalari açarak dörde bölün. Yufkalarin üzerine ispanak koymadan önce bir yemek kasigi sivi yag ile yaglayin. Ardindan içine ispanak serperek genis tarafindan sarin ve gül böregi gibi kivirarak tepsiye dizin.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Balık Böreği (2 Kişilik)

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Balık Böreği (2 Kişilik)

Malzemeler:
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Etli Ekmek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Etli Ekmek

Malzemeler:
5 Su Bardağı Un
2.5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
500 gr Kıyma
2 Soğan
Karabiber , Tuz
1 Çorba Kaşığı Tereyağı

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Örme Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Örme Börek

Malzemeler:
1/2 kg Milföy Hamuru
3 Adet Orta Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı +Yarım Çay Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Sarısı

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Çiçek Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Çiçek Böreği

Malzemeler:
3 Adet Yufka
2 Adet Yumurta Akı
150 gr Beyaz Peynir
1/2 Demet Maydanoz
Sıvı Yağ

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011