‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv
‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv Ekşili köfte nasıl yapılır ? tarifi Resimli
14 Kasım 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
Resimli.. ekşili köfte nasıl yapılır ?…
Ekşili köfte yapımı
Malzemeler
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
5 çorba kaşığı un
2 soğan
250 gr kıyma
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber 4 su bardağı sıcak su 4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı koruk ekşisi veya 1/2 limonun suyu
2 avuç kuru nane
Tuz,
karabiber
Ekşili Köfte
Resımli yumurtalı ıspanak yemegı yapımı
Yumurtalı ıspanak yemegı nasıl yapılır?..
MALZEMELER
(4 kişilik)
400 gr ıspanak
4 yumurta
10 kurutulmuş domates
100 gr tereyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Ispanakları 5 dakika haşlayın ve suyunu iyice sıkın. Tereyağının 3/4′ünü tavada eritin ve ıspanakl soteleyin. Kurutulmuş domatesleri iri parçalaı bölüp ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın Karışımı küçük fırın kaselerine paylaştırın. Ortasını hafif çukurlaştırarak birer yumurta kır Üzerine minik tereyağı parçaları ilave edip fırında 10 dakika pişirin. Kızarmış ekmeklerle sıcak servis yapın
Etli Kereviz yemeği,etli kereviz,etli kereviz tarifi,etli kereviz nasıl yapılır?
Malzemeler
• 2 adet kereviz
• 1 adet soğan
• ½ limon suyu
• 3 su bardağı su
• 200 gr. kuşbaşı et
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 20 gr. tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yumurtanın sarısı
• Tuz
• Karabiber
Üzeri için
• Kereviz yaprağı
Yapılışı
1. Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde havuçları ise yuvarlak doğrayın.
2. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağını ve eti birlikte tencereye alın.
3. Üzerine su ekleyerek kapağını kapatıp 30 dk. pişmesini sağlayın.
4. Sebzeleri ekleyerek unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin.
5. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin.
6. Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın.
7. Yavaş yavaş yemeğe ekleyerek 5 dk. daha pişirin.
8. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
RESİMLİ Kuzu etli terbiyeli bamya
kuzu etli bamya yemegi nasıl yapılır?
”Mineraller acısından zengin olan bamya. Halsizliğe iyi geldiği söyleniyor”
Malzemeler:
300 gr. kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
yarım kg. bamya
zeytinyağı
tuz, karabiber
su
Terbiyesi için:
yarım limon
1 yumurta sarısı
Kuzu etli terbiyeli bamya
Resimli Patlıcanlı Makarna yapımı
Patlıcanlı makarna yapımı nasıldır
patlıcanlı makarnanın tarifi
PATLICANLI MAKARNA
MALZEME (4 KİŞİLİK)
1 paket makarna (FİYONK, BORU VEYA KELEBEK)
3 adet orta boy patlıcan
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı krem peynir
2 Y.k tereyağ
2 Y.k zeytinyağ
1 Y.k limon suyu
1 y.k kıyılmış fesleğen
1 ç.b sert izmir tulumu
1 t.k pul bıber
1 t.k tuz
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder