‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv Brokolili hindi bifteği bohçası nasıl yapılır tarifi vede resimli

14 Kasım 2011 Pazartesi

‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv

Brokolili hindi bifteği bohçası nasıl yapılır tarifi vede resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Resimli Brokolili hindi bifteği bohçası nasıl yapılır tarifi
Brokolili hindi bifteği bohçası nasıl yapılır tarifi
Brokolili hindi bifteği bohçası  nasıl yapılır tarifi vede resimli anlatımlı resimli tarifi Brokolili hindi bifteği bohçası  nasıl yapılır tarifi vede resimli video sebze yemekleri
Malzemeler

5 DİLİM HİNDİ VEYA TAVUK BİFTEĞİ
100 GR.BROKOLİ (TAZE VEYA DONDURULMUŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ (BROKOLİLİ HARÇ İÇİN)
1 ORTA BOY SOĞAN
5 DİLİM KAŞAR
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

Yapılışı

Hindi bifteklerini döverek biraz inceltip arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış brokolileri ekleyip 2-3 dk. daha diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu, karabiberi, kremayı ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım. Brokolili harcı bifteklerin ortalarına paylaştırarak karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatalım ve kürdan yardımı ile kenarlarını teğel yapar gibi tutturup sabitleyelim. Biftek bohçalarını kızdırılmış sıvı yağda ve ağır ateşte sık sık çevirerek biftekler hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartalım. Biftek bohçalarını delikli kepçe ile alıp fırın kabına yerleştirelim. Üzerlerine birer kaşar dilimi yerleştirerek fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek ikinci kez pişirelim. Biftek rulolarını arzuya göre domates sosu ile servis yapalım.

Categories:Sebze YemekleriTags:

Keleçoş tarifi resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Resimli kelecoş tarıfı
Kelecoş nasıl yapılır ?
MALZEMELER

· 1 su bardağı bulgur

· 1 su bardağı nohut

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Nohutlu ve köfteli patlıcan nasıl yapılır?…Resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Resimli Nohutlu ve köfteli patlıcan yapımı..
Nohutlu ve köfteli patlıcan nasıl yapılır?
MALZEMELER

Nohutlu ve  köfteli patlıcan nasıl yapılır?...Resimli anlatımlı resimli tarifi Nohutlu ve  köfteli patlıcan nasıl yapılır?...Resimli video sebze yemekleri

(4 kişilik)
4 uzun ve ince patlıcan
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 soğan
3 domates 1 çorba kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı konserve mısır tanesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için Ayçiçeği

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Ekmek dolması nasıl yapılır resımli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok


Resimli ekmek dolması vede tarifi
Ekmek dolması nasıl yapılır resimli

Malzemeler
• 500 gram kıyma
• 150 gram tereyağı
• 1 adet dolmalık ekmek
• 1 baş soğan
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı et suyu
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Ekmek dolması nasıl yapılır resımli anlatımlı resimli tarifi Ekmek dolması nasıl yapılır resımli video sebze yemekleri
Bir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır. Çıkartılan ekmek içi avuçla ovularak ufalanır. Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek içi katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır.
Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir. Ekmekten daha büyük bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır. Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek biçimde nohutları üstüne konur. İçinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepçe dolmanın üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır. Çok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat süreyle pişirilir. Pişirme sırasında ekmek dolmasının üzerine düzenli aralıklarla et suyu gezdirilir. Son kepçedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır. Yanında yoğurt ya da ayran önerilir.

Categories:Sebze YemekleriTags:

Kabak mücveri tarifi nasıl yapılır?resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Resimli kabak mücveri yapımı..
Kabak mücveri tarifi nasıl yapılır?
Kabak mücveri tarifi nasıl yapılır?resimli anlatımlı resimli tarifi Kabak mücveri tarifi nasıl yapılır?resimli video sebze yemekleri
Malzemeler:

• 4 orta boy kabak
• 1 havuç
• 1 patates
• 4 yumurta
• 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
• 3 kahve fincanı un
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 1 demet taze nane
• 1 kuru soğan
• Kızartma için sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI: Kabakları, havucu ve patatesi ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyelim. Rendelenmiş sebzelerin fazla suyunu tel süzgeçte süzelim. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak sebzelere karıştıralım. Baharatlarla lezzetlendirelim. Daha sonra yumurtayı, ufalanmış beyaz peyniri ve unu ekleyip bulamaç haline getirelim. Bir tavada’yağı kızdıralım, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartalım. Kızartmanın ağır olduğunu düşünen ve tercih etmeyenler için tavsiyem, mücver hamuruna 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip, fırın kabına döküp fırında pişirmeleri olur. Afiyet olsun.

Categories:Sebze YemekleriTags:

Pırasa dolması nasıl yapılır?resimli

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Resimli pırasa dolması ve yapılışı.
Pırasa dolması nasıl yapılır?..
MALZEMELER

(8-10 kişilik)
4 pırasa
300 gr kıyma
1.5 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
30 gr tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Pırasa dolması nasıl yapılır?resimli anlatımlı resimli tarifi Pırasa dolması nasıl yapılır?resimli video sebze yemekleri

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011