Çatal Kurabiye

16 Şubat 2008 Cumartesi

Malzemeler:
2 çay bardağısıvı yağ
1/2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 çay bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Mahlep
1 paket Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Tuz
3 çorba kaşığı Margarin
3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek Otu

Yapılışı:Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011