yemek reseptleri sekilli

18 Haziran 2012 Pazartesi


Yılbaşı Pasta Resimleri
Yılbaşı Pastası Tarifleri
Noel Kek ve Pasta Tarifleri Resimleri
Karaorman pastası
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Karaorman pastası malzemeleri
2 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
2 katlı kakaolu pandispanya
1 su bardağı vişne suyu
200 gr vişne
200 gr bitter çikolata
Karaorman pastası hazırlanışı
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın. Kremşantiden pandispanyanın üzerine yayın. Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar kremşanti sürün. Pandispanyanın ikinci katını yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın. Kremşantiden süsleme için biraz ayırarak kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün. Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkın. Vişne taneleri ve çikolata ile süsleyerek 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın. Karaorman pastası artık hazır, afiyet olsun.
Ananaslı beyaz pasta
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Ananaslı beyaz pasta malzemeleri
5 dilim konserve ananas
200 ml krema
Çikolata granülleri
Pandispanya için
125 gr toz şeker
2 çorba kaşığı toz şeker
6 yumurta
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr un
Pasta kreması için
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
500 ml süt
1 çay kaşığı vanilya
60 gr margarin
Ananaslı beyaz pasta hazırlanışı
Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım…
Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını derince bir kasede iki misli oluncaya kadar çırpın.Ayrı bir yerde yumurta aklarını, bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
Her iki karışımı una ekleyip çırpın.Karışımı yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.Keki fırından alıp soğumaya bırakın.Vanilyalı krema için un, şeker ve sütü bir tencereye alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Margarini ilave edip mikserle 10 dakika kadar yüksek devirde çırpın.Ilınmaya bırakın.
Sade kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye kesin.Katlarını ananas suyu ile ıslatın.Hazırladığınız pasta kremasını keklerin arasına yayın.Ananası küçük doğrayın.Kremanın üzerine hafifçe batırın.Islatılmış ikinci katı dikkatlice üzerine kapatın.Çırpılmış krema ile pastanın dışını kaplayın.Beyaz çikolata granülleri ile süsleyin.Birkaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Ananaslı beyaz pasta artık hazır, afiyet olsun.
Muzlu pasta
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Muzlu pasta malzemeleri
6~7 muz
200 ml krema
Pandispanya için
4 yumurta
1 tutam tuz
Granül çikolata
120 gr toz şeker
40 gr nişasta
100 gr un
60 gr tereyağı
20 gr kakao
Pasta kreması için
125 gr toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı nişasta
1 tutam tuz
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
Muzlu pasta hazırlanışı
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz…
Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kaba alıp mikserle mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.Elenmiş nişasta ve unu yumurtaya ekleyip karıştırın.Oda ısısında bekletilmiş tereyağını ilave edip çırpın.Karışımı yağlanmış ve unlanmış ayıcık şekilli kek kalıbına dökün.180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krema için süt, şeker,tuz,un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın.Yumurtaları ekleyip yüksek ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla birkaç dakika çırpın.Soğumaya bırakın.Muzları soyup küp şeklinde doğrayın.Muhallebiye ekleyip karıştırın.
Keki enine ortadan ikiye kesin.İki katınıda sütle ıslatın.İlk katı ızgara teli üzerine alın. Üzerine vanilyalı ve muzlu muhallebiyi yayın.İkinci kek katını hafifçe bastırarak üzerine yerleştirin.
Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve pastayı kremayla kaplayın.Üzerine kakao serpin, granül çikolata ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletin.Dilimleyip servis yapın.
Muzlu pasta artık hazır, afiyet olsun
Balkabaklı pasta
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Balkabaklı pasta malzemeleri
1 hazır sade pasta tabanı
1 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
200 ml krema
1 çorba kaşığı bal
2 yaprak jelatin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı file antep fıstığı
Balkabaklı pasta hazırlanışı
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz…
Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su bardağı şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya bırakın (Kabak tatlısını hazırladığınız gibi).
Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin.Yumuşadıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içinde benmari usulü eritin. Kremayı mikserin önce orta, ardından yüksek ayarında katılaşana kadar çırpın.
Soğuyan kabak tatlısını blender’da püre haline getirin.Kremanın üçte ikisini, cevizlerin yarısını ve jelatinleri ilave edin.
Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin.Portakal suyunu iki çorba kaşığı şeker ile karıştırın. Keki bu karışımla ıslatın.Kremanın kalanını ince bir şekilde üzerine sürün.Kremanın üzerine kalın bir tabaka halinde kabak püresi sürüp bolca file antep fıstığı serpin.
Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın.Kenarlarına file antep fıstığı serpin.Buzdolabında dört saat kadar bekletin.Kalan ceviz içlerini bal ile karıştırıp pastanın üzerine yayın.Servis yapın.
Balkabaklı pasta artık hazır, afiyet olsun.
Limonlu pasta
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Limonlu pasta malzemeleri
Pandispanya için
4 yumurta
100 gr toz şeker
3 çorba kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Pasta kreması için
Yarım litre süt
2 yumurtanın sarısı
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pudra şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı limonlu ve şekerli su
tarifine göre hazırlanmış 1 paket toz kremşanti
Limonlu pasta hazırlanışı
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz…
Un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın.Yumurtalar, şeker,limon suyu ve tuzu 5 dakika kadar krem haline gelene dek çırpın.Elenmiş unlu karışımı yavaşça ekleyin ve çırpın.Bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kare kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kreması için, yumurta sarıları ile şekeri çırpın.Nişasta ve sütü ilave edin.Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Vanilya kokusunu kaybetmemesi için kaynamaya yakın ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine pudra şeker serpin.Soğumaya bırakın (Pudra şekeri muhallebinin kaymak tutup kurumasını önleyecektir).
Toz kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre rendelenmiş limon kabuğu ve bir tatlı kaşığı limon suyu ilavesiyle hazırlayın.3 çorba kaşığı kadarını soğuyan muhallebiye ekleyip spatula ile yedirin. Kalanını pastanın kenarlarını süslemek için buzdolabında (yoğunlaşması için) 10 dakika kadar bekletin.
Pandispanyayı enine ikiye kesin ve katlarını limonlu, şekerli su ile ıslatın.Hazırladığınız pasta kremasının üçte birini içine,geri kalanınıda üzerine ve etrafına sıvayın.Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra üzerini kakao ile süsleyin.Dilimleyip servis yapın.
Limonlu pasta artık hazır, afiyet olsun.
Çikolatalı ve portakallı kek
Yılbaşı (Noel) Pastaları anlatımlı resimli tarifi Yılbaşı (Noel) Pastaları video kekler ve pastalar
Çikolatalı ve portakallı kek malzemeleri
4 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
2 çay bardağı esmer şeker
1 portakal
1 tatlı kaşığı vanilya
3 su bardağı süt
4 yumurta
150 gr margarin
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Çikolata sosu için
200 gr bitter çikolata
100 ml krema
Çikolatalı ve portakallı kek hazırlanışı
Lezzet’in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor…
Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin.Portakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin.
Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın. Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.İnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın. Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin. Tekrar karıştırın.
Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyin.Küçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.Keki servis tabağına alın.Sıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökün.Çikolata katılaşıncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın

sponsorlu bağlantılar

yemek reseptleri sekilli

Benzer yemek tarifleri:

  1. Köstebek Pasta Tarifi Resimli (5.3)
  2. Meyveli Kolay Pasta Tarifi (6)
  3. Resimli Köstebek Pasta Tarifi (6.2)
  4. kolay yapılabilen pasta tarifleri (9.3)
  5. buche de noel tarifi nasıl yapılır (10.4)
  6. Kış Pastaları (11.8)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011