bayatlamayan poğaça tarifleri,uzmantv midye poğaça

18 Haziran 2012 Pazartesi


Midye Poğaça nasıl yapılır
Resimli Midye Poğaça
Malzemeler
Yarım kilo süt
1 çorba kaşığı kuru maya
tuz
un
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
peynir
maydanoz
Midye Poğaça Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Midye Poğaça Tarifi Resimli video borekler
Hazılanışı:
Süt, un, tuz ve mayadan oluşan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin. Daha sonra hamuru 6 eşitparçaya bölerek, bezelerin(yumakların, parçaların) herbirini oklava ile 30 cm çapında açın ve her bir hamurun üzerine 6 eşitparçaya böldüğünüz margarinin 1 parçasını sürün. Hamurların 3 tanesini üst üste koyup elinizle üzerine bastırarak büyütün.
Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde rulo yapın. Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın. Oluşan 2 tane ruloyu 2parmak genişliğinde keserek geniş yüzeyine (halkaların göründüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisinepeynir ve maydanozlu harcınızdan koyarak yarım ay şeklinde kapatın. üzerine yumurta sarısı sürerek kızartın. Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacaktır. Yapılışı biraz zahmetlide olsa severek yiyeceğinize eminim.

sponsorlu bağlantılar

bayatlamayan poğaça tarifleri,uzmantv midye poğaça

Benzer yemek tarifleri:

  1. Rus Güzeli Böreği Tarifi Resimli (5)
  2. Denizci Usulü Makarna-Resimli (5.1)
  3. Tahinli Börek Tarifi Resimli (6)
  4. Zeytinli Örgü Açma Tarifi Resimli (6.2)
  5. Yumuşak Poğaça Tarifi (9.7)
  6. Kolay Poğaça Tarifi (10.3)
  7. Peynirli Poğaça Tarifi Resimli (10.4)
  8. kolay poğaça tarifi resimli (11)
  9. Tencerede Poğaça Tarifi Resimli (11.8)
  10. Midye Şeklinde Kıymalı Börek Tarifi Resimli (13.5)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011