Kaç Kişilik 4
Süre 35 dk
Zorluk Derecesi: Normal
Kullanılan Malzemeler:
- 1.5 Su Bardağı Pirinç
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Salçalık Kırmızı Biber
- 1 Çarliston Biber
- 100 gr Mantar
- 1 Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 2 Domates
- 6 Siyah Zeytin
- Bir Tutam Safran
- Tuz, Karabiber
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
- Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
- Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
- Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
sponsorlu bağlantılar
çeşnili pilav
Benzer yemek tarifleri:
- Soğuk Pilav (6.6)
- İÇ PİLAV (resimli) **fıstıklı kuş üzümlü** (6.7)
- Bezelyeli Et Soteli Pilav (6.8)
- Cevizli Köfteli Pilav * fotolu (6.9)
- Firinlanmiş Erişteli Pilav (7)
- Sebzeli Kızartmalı Pilav (7.1)
- Harıra çorbası (7.1)
- Tavuklu Pilav (7.2)
- Ayvalı Pilav (7.2)
- Kapama pilav (7.2)
- Çin Usülü Pilav (7.3)
- Fırında tavuklu pilav (7.3)
- Midyeli Pilav (7.4)
- Safranlı Yoğurtlu İçecek (7.7)
- Bohçada Pilav (7.8)
- Paela (7.8)
- Domatesli Rulo Pilav (7.8)
- Garnitürlü Pilav (8)
- Börekte Pilav Tarifi Resimli (8)
- Patlicanli Pilav (8.2)
- Biberli Pilav (8.2)
- Diyet Balıklı Pilav (8.3)
- acılı tavuk ve haşlama pirinç pilav nasıl yapılır resimli (9)
- Kayısılı Pilav (9)
- Fırında Etli Pilav (9)
- Karidesli pilav (9.5)
- Hamsili pİlav (9.9)
- Safranlı Sebzeli Pilav (10)
- Fırında kuzu pilav ve bademli pilav tarifi resimli (10.3)
- Mantarlı Pilav (10.3)
0 yorum:
Yorum Gönder