Özet » Nefis En güzel Düğü Yemeği | Tarifi Malzemeler: 1 su bardağı düğü 2 kaşık dolusu un 4 kaşık zeytinyağı yeteri kadar su 1 adet patlıcan 5-6 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet kırmızı biber 1 baş orta boy soğan yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Servis sırasında isteğe
Nefis En güzel Düğü Yemeği | Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı düğü
2 kaşık dolusu un
4 kaşık zeytinyağı
yeteri kadar su
1 adet patlıcan
5-6 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 baş orta boy soğan
yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
2 kaşık dolusu un
4 kaşık zeytinyağı
yeteri kadar su
1 adet patlıcan
5-6 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 baş orta boy soğan
yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
Servis sırasında isteğe bağlı:
Sirke ve dövülmüş sarımsak karışımı veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Sirke ve dövülmüş sarımsak karışımı veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Yapılışı:
Düğü ve un ,bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir.
Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur.
Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir .
Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenir.
Domatesler eriyene kadra pişirilir.
4-5 bardak kaynar su eklenir.
Düğüler atılır.
En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir.
Birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenir.
Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir.
Afiyet olsun…
Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur.
Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir .
Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenir.
Domatesler eriyene kadra pişirilir.
4-5 bardak kaynar su eklenir.
Düğüler atılır.
En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir.
Birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenir.
Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir.
Afiyet olsun…
Kolay pratik Düğü Yemeği |
0 yorum:
Yorum Gönder