Nefis Tatlı Tarifleri
Etiket Parmak Tatlısı tatlılar En güzel Parmak Tatlısı Tarifi Tarifi
Etiket Parmak Tatlısı tatlılar En güzel Parmak Tatlısı Tarifi Tarifi
ıslak kek tarifi sitesminiz bu günkü tatlı tarifi köşesinde sizlerle “Parmak Tatlısı Tarifi” paylaşacağız. Bu tarifi öğrenince tatlıyı sık sık yapacaksınız. Parmak Tatlısı Tarifi için gereken malzemeler aşağıda verilmiştir;
- 25 gram margarin (oda sıcaklığın da)
- yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Parmak Tatlısı İçi için
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- birazda tarçın
Parmak Tatlısı Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Parmak Tatlısı Üzeri için
- 1 su bardağı irmik
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Parmak Tatlısının tarifini vermeye başlayabiliriz. İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır. Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir. 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır. Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir. 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Kolay pratik Parmak Tatlısı Tarifi
Kategori : : Tatlı Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder