dogum günü pasta tarifleri resimli

18 Haziran 2012 Pazartesi


Ispanaklı Börek
Resimli Ispanaklı Börek Tarifi,
Ispanaklı Börek nasıl yapılır,
Resimli Ispanaklı Börek yapımı
Ispanaklı Börek Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Ispanaklı Börek Tarifi Resimli video borekler
Ispanaklı Börek Tarifi Resimli
MALZEMELER
1 kg ıspanak
3 soğan
100 gr sert beyaz peynir
1 kg yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz,
karabiber

Ispanaklı Börek tarifi
Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın. Geniş bir kaba su doldurun, içine 1 çorba kaşığı tuz koyun. Ispanakları bu suda yaklaşık 35-45 dakika ıslatın (bu işlemi yapmaktaki amacımız, ıspanağın kumunun suyun dibine çökmesini sağlamaktır). Daha sonra, suyu çok karıştırmadan ıspanakları ayrı bir kaba çıkartın, 2-3 su daha yıkayıp süzün. İyice süzüldükten sonra ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya Vı çay bardağı zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ispanağı ekleyin. Ispanak, saldığı suyu çekip diriliğini yitirene kadar kavurmayı sürdürün. Ateşten alın. Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Bu arada tuzunu kontrol edin, (çünkü ıspanak çok tuz kaldıran bir sebze olmadığından beyaz peynirin tuzu yetebilir) gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin. Fırını 220 derecede ısıtın.Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. 1,5 çay bardağı zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı tezgâha serin, hazırladığınız sosu yufkanın her yerine değecek biçimde üzerine sürün. Size bakan kenarına uzunlamasına ıspanak döşeyin. Yufkayı ileri doğru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şeklinde yuvarlayın. Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu, bir önceki rulonun etrafına yuvarlayın. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip her yerini ıslatın. Fırının orta rafında rengi iyice pembeleşinceye kadar pişirin, ıspanaklı börek sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir

sponsorlu bağlantılar

dogum günü pasta tarifleri resimli

Benzer yemek tarifleri:

  1. Sodalı Börek Tarifi Resimli (10.3)
  2. Mantı Börek Tarifi Resimli (10.4)
  3. İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli (10.4)
  4. Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Resimli (10.5)
  5. Mantarlı Börek Tarifi Resimli (10.5)
  6. Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi Resimli (10.5)
  7. Peynirli Börek Tarifi Resimli (10.5)
  8. Isırganlı Börek Tarifi Resimli (10.7)
  9. Ispanaklı Fırın Makarna…resimli (10.7)
  10. Patates Sarması (Patatesli Rulo Börek)Resimli (10.7)
  11. Mantarlı Sosisli Börek Tarifi Resimli (10.8)
  12. Samossa Börek Tarifi Resimli (10.8)
  13. Kaymaklı Kırma Börek Tarifi Resimli (11)
  14. Çiğ Börek Tarifi Resimli (11.1)
  15. Kulübe Börek Tarifi Resimli (11.2)
  16. Patlıcanlı Lokma Börek Tarifi Resimli (11.2)
  17. Tavuk Kıymalı Börek Tarifi Resimli (11.3)
  18. Sosisli Börek Tarifi Resimli (11.3)
  19. Muskalı Çiğ Börek Tarifi Resimli (11.4)
  20. Patatesli Börek Tarifi Resimli (11.5)
  21. Tavuklu Börek Harcı Nasıl Yapılır Resimli (11.5)
  22. Kıyma İçli Bulgurlu Börek Tarifi Resimli (11.6)
  23. Şekerli Börek Tarifi Resimli (11.6)
  24. Patlıcanlı Börek Tarifi Resimli (11.7)
  25. Soslu Börek Tarifi Resimli (12.2)
  26. Sütlü Börek Tarifi Resimli (12.6)
  27. Ispanaklı Stromboli Tarifi Resimli (12.6)
  28. Ispanaklı Sosisli Milföy Tarifi Resimli (14.8)
  29. Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Resimli (15.4)
  30. Ispanaklı-Kıymalı-Lorlu Börek Tarifi Resimli (18.3)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011