kenger çorbası

25 Haziran 2012 Pazartesi


Nefis Çorba Tarifleri  En güzel Kenger Çorbası Tarifi 
ea3bec5766740313189 Kenger Çorbası Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeler:1 kg kenger,
2 litre su,
2 adet kuru kemik,
200 gr kurut,
100 gr arpa unu,
200 gr tutmaç,
Yapılışı:Tencereye suyu ve kuru kemiği koyup orta ısıda kaynatalım. Kaynarken mutlaka kefini (köpüğünü) almayı unutmayalım. Dikenlerini ayıklayıp suda parlayıncaya kadar kengerleri yıkamaya devam edelim. Kengeri çorbalık olarak ince ince kıyıp kemikli suya atalım. Kurutları da sulandırıp tencereye dökelim. Yaklaşık bir saat daha kaynatıp arpa ununu sulandıralım.“Pepuğpepuğ” diyerek yavaş yavaş dökelim, tutmacı da ekleyelim ve beş dakika soma ayn bir tavada yağı yakıp anıklan döküp beş saniye kızartıp çorbanın üzerine gezdirelim. En az üç komşuya bu çorbadan dağıtmak âdettendir.
Kolay pratik Kenger Çorbası Tarifi Nefis Çorba Tarifleri
Kategori : : Çorba Tarifleri
Etiketler:Resimli Çorba Tarifleri tarifleri,Videolu resimli Çorba Tarifleri tarifleri, Oktay usta resimli Çorba Tarifleri tarifleri

Benzer Tarifler

  • Tavuk Çorbası Tarifi-Çorba Tarifleri

    Tavuk Çorbası Tarifi-Çorba Tarifleri

    Nefis Çorba Tarifleri  En güzel Tavuk Çorbası Tarifi  Malzemeler:200 GR.TAVUK ETİ (HAŞžLANMIŞž)1 YUMURTA3 ÇORBA KAŞžIĞžI YOĞžURT (TEPELEME)2 [...]

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011