Nefis Çorba Tarifleri En güzel Kenger Çorbası Tarifi
Malzemeler:1 kg kenger,
2 litre su,
2 adet kuru kemik,
200 gr kurut,
100 gr arpa unu,
200 gr tutmaç,
Yapılışı:Tencereye suyu ve kuru kemiği koyup orta ısıda kaynatalım. Kaynarken mutlaka kefini (köpüğünü) almayı unutmayalım. Dikenlerini ayıklayıp suda parlayıncaya kadar kengerleri yıkamaya devam edelim. Kengeri çorbalık olarak ince ince kıyıp kemikli suya atalım. Kurutları da sulandırıp tencereye dökelim. Yaklaşık bir saat daha kaynatıp arpa ununu sulandıralım.“Pepuğpepuğ” diyerek yavaş yavaş dökelim, tutmacı da ekleyelim ve beş dakika soma ayn bir tavada yağı yakıp anıklan döküp beş saniye kızartıp çorbanın üzerine gezdirelim. En az üç komşuya bu çorbadan dağıtmak âdettendir.
Malzemeler:1 kg kenger,
2 litre su,
2 adet kuru kemik,
200 gr kurut,
100 gr arpa unu,
200 gr tutmaç,
Yapılışı:Tencereye suyu ve kuru kemiği koyup orta ısıda kaynatalım. Kaynarken mutlaka kefini (köpüğünü) almayı unutmayalım. Dikenlerini ayıklayıp suda parlayıncaya kadar kengerleri yıkamaya devam edelim. Kengeri çorbalık olarak ince ince kıyıp kemikli suya atalım. Kurutları da sulandırıp tencereye dökelim. Yaklaşık bir saat daha kaynatıp arpa ununu sulandıralım.“Pepuğpepuğ” diyerek yavaş yavaş dökelim, tutmacı da ekleyelim ve beş dakika soma ayn bir tavada yağı yakıp anıklan döküp beş saniye kızartıp çorbanın üzerine gezdirelim. En az üç komşuya bu çorbadan dağıtmak âdettendir.
Kolay pratik Kenger Çorbası Tarifi Nefis Çorba Tarifleri
Kategori : : Çorba Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder