oktay usta Çorbalar tarifleri Çikolatalı,Fındıklı Biscotti Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı

23 Ocak 2012 Pazartesi

‘Çorbalar’

Oktay usta 'Köy Çorbası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Köy Çorbası Gereçler: 3-4 adet yerelması 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı un 1/2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ Kuru nane Kırmızıbiber Tuz Yapılışı: Yerelmalarının kabuklarını soyun ve kararmamaları için suda bekletin. Sonra küp küp doğrayın ve bir tencereye sıvı yağ koyarak yerelmalarını yumuşayana kadar sote edip ateşten alın.

Oktay usta 'Julyen Çorbası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Julyen Çorbası Gereçler: ½ küçük kereviz (soyulup kibrit çöpüşeklinde doğranmış ) 2 patates (soyulup kibrit çöpü seklinde doğranmış ) 1 soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kekik 1 çorba kaşığı maydanoz 7,5 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı: Yağı tavada eritin. Sebzeleri içine atıp ağır ateşte karıştırarak sebzeler yumuşamaya [...]

Oktay usta 'Macar Çorbası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Macar Çorbası Gereçler: 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet tavuk suyu tableti 4-5 dilim salam 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Nane Tuz Yapılışı: Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarın. Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama [...]

Oktay usta 'Bakla Çorbası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Bakla Çorbası Gereçler: 500 gr. taze bakla (ayıklanmış) 4 su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı süt 1 soğan 3 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karabiber 2 tutam kekik 4 damla limon suyu Tuz Yapılışı: Baklayı önce kaynar suda 10 dakika haşlayın. Keskin bıçakla çizip kabuklarını çıkarın. Tencereye yağı koyup [...]

Oktay usta 'Kremalı ve Sütlü Hindi Izgara Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Kremalı ve Sütlü Hindi Izgara Gereçler:

Oktay usta 'Patates Pizzası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Patates Pizzası Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış 3-4 sivri biber, doğranmış 4 patates, soyulup küp küp doğranmış 3 uzun sosis, 1 parmak sucuk, doğranmış 2 çay bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş tuz, karabiber, pulbiber Hazırlanması: Zeytin yağında soğan ve biberi öldürün .Sosisi ve sucuğu ekleyip Patatesleri ekleyip 1-2 kez karıştırın. Tuzu [...]

Oktay usta 'Kremalı Armut Göbeği Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

MALZEMELER 6 adet büyük boy, dolgun armut 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker

Oktay usta 'Renkli Patates Topları Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Oktay usta 'Çikolatalı,Fındıklı Biscotti Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

Oktay usta 'şehrıyelı tavuk çorbası Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı' tarifi

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011