Bademli Kurabiye Tarifi

4 Nisan 2010 Pazar

Badem ve çikolata sosunun lezzetli buluşması: bademli kurabiye! Özel davet günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket margarin- 2 adet yumurta- 1 su bardağı pudra şekeri- 1 çay bardağı çekilmiş tuzsuz badem- Aldığı kadar un.

Üzeri için: Çikolata sosu- 1 çay bardağı tane badem.

Hazırlanışı: Kurabiye hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru merdaneyle açın. Kurabiye kalıplarıyla hamurdan şekil çıkarın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Kurabiyeleri aralık bırakarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sosu döküp tane bademle süsleyin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011