Badem Kurabiye Tarifi

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle fark yaratan, beş çayınızı tatlandıracak badem kurabiye tarifi.
Malzemeler: 1 Su bardağı süt- 1 Paket margarin- 1 Su bardağı toz şeker- 1 Su bardağı badem (dövülmüş)- 2 Adet yumurta- 1 Paket kabartma tozu- 1 Paket vanilya- Yeterince un.

Hazırlanışı: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın. Yeterince un ekleyerek orta sertlikte hamur elde edin. Hamuru yarım saat kadar dinlendirip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle badem şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında 25-30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011