KESME ÇORBA

1 Mayıs 2010 Cumartesi

GÜNAYDIN!!!
HAYIRLI CUMALAR!!!
Mis gibi sarmısaklı kesme çorbanın tarifini vereceğim sizlere...Eeee yemek bloguyum değil mi?Hep elişi olmaz ki...Yöresel Köfteli Erzincan Un çorbasının köftesiz hali diyebiliriz bu çorbaya...Bir baş soğanı minik minik doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağında veya sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyorsunuz...Üzerine 1,5 litre kadar su koyuyorsunuz...Kaynamaya başlayınca 1 kase kesme çorbayı (hamurdan kesilmiş çorbalık) içine atıp pişiriyorsunuz...Tuz ve karabiber ekliyorsunuz...Diğer tarafta 2 kase yoğurdu tel çırpıcı ile iyice özdeşleştirip çorbaya ilave ediyorsunuz...Bir taraftan da karıştırmaya devam...Çorba kıvamını bulunca doğranmış maydanoz ve dövülmüş sarmısağıda ekleyip afiyetle yiyorsunuz...Tam bir şifa çorbası....

Kızınızın yaptığı kuzukulaklı-havuçlu salatayı da ihmal etmiyorsunuz tabiii...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011