Papatya Kurabiye Tarifi

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Baharın müjdecisi papatyalar sofranızda olsun istiyorsanız, yumuşacık papatya kurabiye tarifini denemelisiniz!

Malzemeler: 1 Su bardağı yoğurt- 1 Paket yumuşak margarin- 1 Su bardağı pudra şekeri- 1 Adet yumurta- 1 Paket kabartma tozu- 1 Paket vanilya- Yeterince un.

Hazırlanışı: Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru serin bir ortamda yarım saat dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru yeniden yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle toplar yapın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine çiçek şekli vererek dizin.
175 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011