" » Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Börekler oktay usta video "Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi

20 Kasım 2011 Pazar

" » Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Börekler oktay usta video "Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli"  Börekler tarifleri yemek tarifi7 kategorisi altındaki  "Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli" başlıklı yemek tarifini sunar: yayın tarihi  Pazar, 13 Kas 2011                          Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli yemek tarifini en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde  daha fazla Börekler tarifi bulabilirsiniz, kolay gelsin.

Resimli Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi 
Elmalı Yulaflı Ekmek nasıl yapılır

Malzemeler:

2¼ bardak beyaz un

½ bardak yulaf ezmesi

¼ tatlı kaşığı instant kuru maya

 

1 portakal büyüklüğünde eski hamur*, oda sıcaklığında

1 tatlı kaşığı tuz

1 küçük elma, soyulup rendelenmiş

½ bardak kaynar su

½ bardak su

Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli video borekler

Yapılışı:
1. Yulaf ezmesini cam bir kaba alıp üzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin. 5 dakika sonra karıştırıp üzerini streçfilm ile örtüp 5-10 dakika bekletin.

2. Eğer elle yapıyorsanız unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu 5-7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır.

3. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 4–5 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve biraz da yapışkan kıvamda olacaktır.

4. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 4-5 saat mayalanması için bekletin.

5. Hazırladığınız hamuru 2-3 damla sıvıyağ ile yağlanmış mutfak tezgahına alıp 3-4 dakika yoğurun ve olabildiğince düzgün bir beze haline getirin.

6. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat kabarması için bekletin.

7. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Benzer yemek tarifleri:

  1. Ekmek Dolması-Resimli (5.5) Açıklama : bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada salçayı, pul ve...
  2. Sütlü Ekmek Tarifi Resimli (5.8) Sütlü ekmek nasıl yapılır Resimli Sütlü Ekmek tarifi Malzemeler: 50 gr. tereyağı (küp küp doğranmış ve yumuşatılmış) 260 ml.süt (oda sıcaklığında 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı şeker 1...
  3. Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli (7.4) Resimli Mayalı Sandviç tarifi Mayalı sandviç nasıl yapılır Malzemeler: 4 bardak beyaz un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya 2 silme çorba kaşığı şeker...
Kategori Etiketler: Börekler tarifi ,detaylı Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli anlatım,pratik Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifleri,Börekler diyet tarifleri,oktay usta Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli videolu anlatım,Börekler saglıklı beslenme,kolay Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifleri oktay usta  , resimli Börekler tarifleri ,Börekler video, oktay usta Börekler tarifleri oktay ustadan Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifi , pratik Börekler tarifleri ,kolay Börekler tarifleri,resimli  Börekler  tarifleri , Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifleri anlatımı ,Börekler tarifi ,resimli videolu Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifi,oktay usta Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli tarifi,Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli resimleri,Elmalı Yulaflı Ekmek Tarifi Resimli ara

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011