Kurutulmuş Biber Kavurması
Kurutulmuş Biber Kavurması Tarifi
Resimli Kuru Biber Kavurması Tarifi
Kurutulmuş Biber Kavurması
Kuru Biber Kavurması
Kurutulmuş Bamya Yemeği
Kurutulmuş Bamya Yemeği Tarifi
Resimli Kurutulmuş Bamya Yemeği
Kurutulmuş Bamya Yemeği Tarifi
Kurumuş Bamya Yemeği
Dolu dolu iki avuç kuru bamya
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salçası
Tatlı kaşığının ucu ile biber salçası
2 adet orta boy olgun domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
tuz
Yemeğin yapılışı
Bamyaları kaynar suyun içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün. Dizildiği iplerden kurtarın.
Tencereye yağı ve çok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun.
Salçaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salçanın ham kokusu çıksın. Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın. Sarmısakları ince ince dilimleyin. Doğradığınız domatesleri (veya püreyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin. Yumuşayana kadar beş dakika pişirin. Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Bamyaları ve nohutu ilave edin.
Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek özümsenene kadar 30-45 dakika arası kısık ateşte pişirin. En son limon suyunu ekleyip kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder