Nefis Reçel Tarifleri En güzel Ahududu Reçeli Tarifi | Tarifi
Ahududu Reçeli Tarifi, Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 Kilogram ahududu
3 Su Bardağı Su
5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
1 Kilogram ahududu
3 Su Bardağı Su
5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı
Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun. Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin. Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin. Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.
Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun. Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin. Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin. Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun…
Kolay pratik Ahududu Reçeli Tarifi |
Kategori : : Reçel Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder