Nefis Börek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri, Türk Mutfağı, Yöresel Tarifler En güzel Haşhaşlı Cevizli Amasya Çöreği Tarifi | Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Amasya Çöreği Tarifi, Haşhaşlı Cevizli Amasya Çöreği Nasıl Yapılır?
Malzemeler
6 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
iç malzeme
sıvı yağ
margarın
tereyag
haşhaş
ceviz
6 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
iç malzeme
sıvı yağ
margarın
tereyag
haşhaş
ceviz
Hazırlanışı
İki kaşık teryağı iki kaşık margarin eritilir 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ya da sıvı yağ da hazırda bekletilir hamuru açma işleminde bize yardımcı olacak. Su ve süt eli yakmayacak derecede ısıtılır oda sıcaklığında maya ve şeker kelenerek ıcerısınde erıtılır 6 su bardağı un yogurma kabına konulur tuz eklenır yavas yavas su süt maya şeker karışımı eklenerek ele yapışan yumusak bır hamur yogurulur 1-2 çorba kaşığı kadar un daha eklenır hamur mayalanmaya bırakılır 5 beze yapılıp tatlı tabagı büyüklügünde elımız yaglanarak açılır açılan bezelere önce haşhaş ezmesi sonra ceviz son olarakta tereyaglı margarın karışımından bır ıkı kaşık konulup elımızle hamuru acarız yagdan dolayı cok kolay acılıp kocaman olacaktır 5 bezeye de aynı işlemi uygulayıp hepsını üst üste koyarız ve tekrar açarız ortadan ıkıye böleriz üst üste koyarız elımızle tekrar açarız sonra iki üç parmak genişliğinde şeritlere keseriz kestıgımız şerıtlerın orta kızımlarına hafıfce bastırarak sağa sola dogru cevırerek burgular yaparız bükeriz yağlanmıs fırın tepsısıne dizip üzerine yumurta sarısı süreriz önceden ıstılmış 200 derece fırında 15 -20 dakika kadar pişirilip servise sunulur.
İki kaşık teryağı iki kaşık margarin eritilir 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ya da sıvı yağ da hazırda bekletilir hamuru açma işleminde bize yardımcı olacak. Su ve süt eli yakmayacak derecede ısıtılır oda sıcaklığında maya ve şeker kelenerek ıcerısınde erıtılır 6 su bardağı un yogurma kabına konulur tuz eklenır yavas yavas su süt maya şeker karışımı eklenerek ele yapışan yumusak bır hamur yogurulur 1-2 çorba kaşığı kadar un daha eklenır hamur mayalanmaya bırakılır 5 beze yapılıp tatlı tabagı büyüklügünde elımız yaglanarak açılır açılan bezelere önce haşhaş ezmesi sonra ceviz son olarakta tereyaglı margarın karışımından bır ıkı kaşık konulup elımızle hamuru acarız yagdan dolayı cok kolay acılıp kocaman olacaktır 5 bezeye de aynı işlemi uygulayıp hepsını üst üste koyarız ve tekrar açarız ortadan ıkıye böleriz üst üste koyarız elımızle tekrar açarız sonra iki üç parmak genişliğinde şeritlere keseriz kestıgımız şerıtlerın orta kızımlarına hafıfce bastırarak sağa sola dogru cevırerek burgular yaparız bükeriz yağlanmıs fırın tepsısıne dizip üzerine yumurta sarısı süreriz önceden ıstılmış 200 derece fırında 15 -20 dakika kadar pişirilip servise sunulur.
Afiyet olsun…
alıntı:zeymurancafe.blogspot.com
Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
id=”uzmanlinkndVdNTQOAY1″
id=”konulinkndVdNTQOAY1″ style=”font-family: Verdana; font-size: 12px;” Haşhaşlı Çörek Tarifi
Kolay pratik Haşhaşlı Cevizli Amasya Çöreği Tarifi |
Kolay pratik Haşhaşlı Cevizli Amasya Çöreği Tarifi |
0 yorum:
Yorum Gönder